Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Ayak Sesleri: Fiyatı 500 Doları Bulabilir

Yatırımcılar tarafından alınan Ethereum opsiyonları son 3 ayda %250 artarak 1.7 milyar dolara ulaştı. ETH’ye olan bu ilgi, Ethereum’u 400 dolar barajının üzerine taşıyarak iki yıldır ulaşabildiği en yüksek seviyeye çıkardı. Peki bunun devamı gelecek ve ETH fiyatı 500 doları görebilecek mi?

Ethereum (ETH) fiyatı 440 doların altına düştü fakat alınan opsiyon verileri ile birlikte ETH’nin 500 doları düşünülenden daha da erken göreceği, kesin olmamakla beraber, yaygın şekilde öngörülüyor. Fakat maalesef ki alınan bu opsiyonlardaki hareketliliğin; yatırımcılar tarafından yalnızca koruma amaçlı gerçekleştirilen bir hamle mi olduğunu, yoksa ETH fiyatının 500 dolar olacağını düşünen yatırımcı sayılarının artışından mı kaynaklandığını kesin olarak bilmek mümkün değil.

Yatırımcılar bu sıralarda 1 ay vadeli sözleşmeler için %20 oranında prim ödüyorlar. Bu alıcıların Ethereum’un fiyat artışına dair öngörülere sahip olduğuna işaret ediyor. Opsiyon primi sağlıklı pazarlarda ‘contango‘ denen durumu gösterir. Bu da basitçe bir varlığın vadeli işlem fiyatının, vade sonunda sözleşmenin beklenen spot fiyatından yüksek olduğu bir durumdur.

Alım – Satım Opsiyonlarının Durumu

3 ay önce satım opsiyonları alım opsiyonlarına göre %20 daha düşüktü, şu an ise bu iki oran hemen hemen eşitlenmiş durumda. Bu tablo bize genel görünümün dengeli olduğunu ve piyasanın hangi yönde ilerleyeceğinin normalden daha da belirsiz olduğunu gösteriyor.

400 dolar barajını aştıktan sonra ETH, 14 Ağustos’a kadar yükseliş rallisine devam etmişti. Fakat işlem hacmi yine de bir önceki fiyat artışına göre daha zayıftı. Skew grafiklerine göre, ETH 400 bandını nihayet aştığında traderlar önceki haftalara kıyasla daha zayıf bir boğa hareketi sergilemişler. Grafik boğa bölgesinde kalsa da, Ethererum bir önceki ay 400 barajının altındayken gördüğü hacim seviyesiyle neredeyse aynı çizelgede ilerliyor.

ETH 400 dolar bandını aştıktan sonra trader hareketleri. Kaynak

Eylüle Kadar Daha Çok Alım Opsiyonu Gözüküyor

Veriler doğrultusunda şu an satım opsiyonundan daha çok alım opsiyonu gözüküyor. Satım opsiyonlarının toplam değeri 940 bin dolarken, alım opsiyonları 4.4 milyon dolar toplam değere ve 40.1 milyon dolarlık açık pozisyon verilerine sahip.

Yine de çoğu alım opsiyonu 480 dolar üzerinde ve bu opsiyonların toplam değeri de 1 milyon dolar civarında. Birçok uzman yine de kesin olmamakla beraber 40 gün içinde ETH fiyatının 500 dolar bandını görebileceğini düşünüyor.

25 Eylül 2020 Satım Opsiyonları Tablosu

35 Milyon Dolarlık Ethereum Balina Hareketliliği

Geçtiğimiz haftadan bu yana 420 dolar bandının üzerinde kalmayı başaran, en değerli altkoin Ethereum (ETC) için balina harekeleri olumlu yönde ilerliyor gibi.  Sosyal medyada önemli bir kitleye sahip Whale Alert’ten gelen veriler, bir ETH balinasının bilinmeyen bir cüzdandan 81 bin ETH taşığı yönünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment