Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zemin Hazır: Bitcoin Fiyatı Yükselişe Geçebilir

Bitcoin fiyatı bir süre önce 12,000 doları test etti ancak bu seviyeyi muhafaza edemedi. Kripto para analistleri zeminin şimdi Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesi için uygun olduğunu düşünüyorlar.

Son zamanlarda 12 bin doları test eden Bitcoin fiyatı, 11 bin 700-11 bin 900 dolar bandında hareketliliğini sürdürüyor. Kripto para yorumcuları ve yatırımcıları Bitcoin’in yükselişi konusunda umutlu. Bitcoin’in yükseliş eğilimine geçtiğini vurgulayan analist Josh Olszewicz,  Bollinger bandında temmuz ayında yaşanan daralmanın ardından şimdi tekrar bandın daraldığını söyledi. Bandın daralması ve volatilitenin azalması, Bitcoin yatırımcıları için yeni bir hareketliliğin ayak sesleri olabilir. Analistler bu hareketliliğin yukarı yönlü olacağını ve Bitcoin’in yükseleceğini öngörüyor.

Bitcoin bollinger bandında daralma gösteriyor. Kaynak

Geçmiş verilere bakıldığı zaman, yatırımcılarının hatırlayacağı üzere; Bitcoin’in Bollinger bandında şubat ayında da bir daralma gerçekleşmişti. Şubat ayındaki daralmadan volatilitesini arttırarak çıkan BTC, mart ayında artan volatilitesi yüzünden sert bir düşüş yaşadı. 12 Mart tarihinde 7 bin dolardan işlem gören Bitcoin, gelen bu ani düşüşle birlikte 4 bin dolara kadar düşmüştü. Bazı finans uzmanları bu düşüşün ardından Bitcoin’in ölümünü ilan etseler de Bitcoin ilerleyen haftalarda yeniden yükselmeye başladı ve kısa süre önce 12,000 dolara kadar çıktı.

Bitcoin Neden Yükselişe Geçiyor?

Capriole Investments dijital varlık yönetici ve kripto para dünyasının ünlü analistlerinden Charles Edwards, BTC’nin yükselişine neden olan gelişmeleri sıralayarak BTC fiyatlarının yükseleceğine işaret etti. Bu sıralamanın ilk maddesi kripto para dünyasına giriş yapan ünlü milyarder Dave Portnoy. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Portnoy, 200 bin dolarlık BTC ve 50 bin dolarlık Chainlink yatırımı yaptı. Bu haberin ardından BTC’nin fiyatlarında yükseliş yaşandı. İkinci maddesi ise Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın MIT ile birlikte dijital para denemeleri ve dijital dolar araştırmaları üzerine yoğunlaşması. BTC yatırımcılarının ve pek çok uzmanın da belirttiği gibi  bu iki gelişme yaşandıktan sonra Bitcoin, 12 bin doları zorlamaya başladı.

Ayrıca Edwards anlık BTC arzının yüzde 40’ından fazlasının 2 yıldır aktif bir şekilde kullanılmadığına, altın piyasasındaki hareketliliğe, Bitcoin madenciliğinin karlılık oranına, artan BTC popülaritesine değiniyor ve BTC’nin düşüş trendine gireceğini düşünmediğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment