Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan UNI Coin Yorumu: “Erken Almanın Avantajları”

Binance CEO’su Changpeng Zhao bugün Uniswap (UNI coin) sayesinde binlerce dolar kazanan yatırımcılar hakkında konuştu. Zhao’nun görüşlerine göre bugünkü Uniswap (UNI coin) olayı insanlara “erken almanın avantajlarını” gösterdi.

Uniswap bugün düzenlediği airdrop ile 1 Eylül’den önce Uniswap kullanmış herkese 400 UNI verdi. Şu anda 2.80 dolardan işlem gören UNI coin gün içerisinde on binlerce yatırımcıya binlerce dolar para kazandırdı. The Daily Chain’in kurucusu Alex Smith, Twitter hesabından konuyla ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı:

“Dünya’nın dört bir tarafındaki insanlar bugün UNI sayesinde 6 ayda çalışıp kazanacakları parayı kazandılar. Bu yetmezmiş gibi birden fazla ETH cüzdanı kullanan ve bunları Uniswap’e bağlamış olan insanlar bir günde 10 bin dolardan fazla para kazanmış oldular. Gerçekten delilik.”

Alex Smith bugün yaşanan olayları delilik olarak yorumlarken Changpeng Zhao olaya daha farklı yaklaştı. Binance CEO’su Zhao, bugün yaşanan UNI coin olayını “erken almanın avantajları” şeklinde yorumladı.

binance-uni-coin

Teşvik Paketine Benzetti

Binance CEO’su Changpeng Zhao bugünkü Uniswap airdropunu Amerikan hükümetinin bu yıl vatandaşlara yaptığı nakit yardımına benzetti. Uniswap kullanıcıları tıpkı bundan birkaç ay önce devletten 1,200 dolar çek alan Amerikan vatandaşları gibi bin dolardan fazla para kazandılar.

Bazı yatırımcılar bin dolar kazanmakla da kalmadılar. 1 Eylül öncesinde Uniswap’e likidite sağlayan bazı kullanıcılar bu işlem sayesinde 400’den çok daha fazla UNI almaya hak kazandılar. Gün içerisinde paylaştığımız bir yazıda da belirttiğimiz üzere Uniswap airdrop’u bazı yatırımcılar için adeta piyango niteliği taşımakta. Çünkü bu kişiler yüz binden fazla UNI aldılar. Bu neredeyse yarım milyon dolara denk geliyor.

Türkiye’deki Öğrenciler de Kazandı

Uniswap yalnızca yabancı yatırımcıların değil yerli yatırımcıların da yüzünü güldürdü. Uniswap’in yüzünü güldürdüğü isimler arasında ‘yatırımcıların’ haricinde şanslı öğrenciler de var. Çünkü geçen yıl İsmail Hakkı Polat ve Tansel Kaya tarafından verilen Kripto Paralara Giriş dersini alan Kadir Has Üniversitesi öğrenciler de bu 400 UNI coin için hak kazandılar.

Tansel Kaya bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl verdikleri bu derste KHAS adlı bir ERC-20 tokenı oluşturduklarını açıkladı. Öğrencilerin bu tokenı kullanabilmeleri için Uniswap üzerinden likidite sağlandı. İşte bu işlem; KHAS tokenın gelişim sürecinde rol almış her öğrencinin 400 UNI almaya hak kazanması ile sonuçlandı. Tansel Kaya bu açıklamayı yaptığı sıralarda 400 UNI coin 1,500 dolara denk gelmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment