Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Cephesine SEC Davasında Bir Şirketten Daha Destek: Yetkiler Aşılıyor!

Kripto para odaklı yatırım şirketi Paradigm, SEC ile Binance arasındaki davada borsaya olan desteğini gösterdi ve kuruma eleştirilerde buldundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından haziran ayında Binance’e açılan dava için Paradigm’den borsaya destek geldi. SEC, Binance ve CEO CZ’ye ABD menkul kıymetler kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile dava açmıştı.

Paradigm 29 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, SEC’nin Binance’e karşı açtığı dava hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi. SEC’nin davada yetkilerini aştığı konusunda eleştirilerde bulunan Paradigm, gerekli prosedürlerini uygulamayarak atlamaya çalıştığını söyledi.

Açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

SEC, şikayet ettiği rahatsız edici iddiaları kullanarak yasayı değiştirmek için kural koyma sürecini atlamaya çalışıyor. SEC, açık bir şekilde yetkisini aşmaya çalışıyor ve biz bu hamleye oldukça karşıyız.

Davaya konu hakkında bilgi sahibi kişi ve uzman anlamına gelen “amicus curiae” olarak katılan Paradigm, SEC’nin menkul kıymet olarak nitelendirdiği birçok varlığın bu sınıfa uymadığını ima etti.

Yatırım şirketi, kazanç potansiyeli taşıyan birçok varlığın bulunduğunu ancak daha önce bunların menkul kıymet olarak kabul edilmediğini dile getirdi. Şirket, örnek olarak ise altın ve gümüşün de değerinin artabiliyor olduğunu söyledi.

USD Coin (USDC) ihraççısı Circle da benzer bir şekilde davaya müdahil olarak değeri dolar gibi başka varlıklara dayanan stablecoinlerin menkul kıymetlerin temel özelliklerine sahip olmadığını ve bu sebeple menkul kıymet olarak görülmemesi gerektiğini savunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!