Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ABD’de Soruşturmaya Alındı İddiası

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC), kripto para borsası Binance hakkında bir soruşturma başlattığı açıklandı. ABD’de kısıtlı düzeyde hizmet verebilen Binance’in, bu kısıtlamalara ne derecede uyum sağladığı inceleniyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre ABD’nin finans regülatörlerinden olan CFTC, Binance hakkında bir soruşturma başlattı. Regülatör, borsanın ABD’deki kullanıcılarının kayıt dışı bir şekilde türev ticareti yapmış olabileceğinden şüpheleniyor.

İddialara göre Binance’in henüz herhangi bir usulsüzlüğüne rastlanmadı. Açılan soruşturma sonucunda, herhangi bir yaptırım uygulanmayabileceği aktarıldı.

CFTC, geçen yıl kripto para sektöründeki türev borsası BitMEX’e karşı dava açmıştı.

Changpeng Zhao’dan yanıt geldi

Binance, bundan bir gün önce ABD’nin eski senatörlerinden Max Baucus’u kadrosuna kattı. Şirket, CFTC soruşturmasıyla ilgili öne sürülen iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Borsa CEO’su Changpeng Zhao ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu haberlerin “Fud” (Fear, uncertainty, doubt) olduğunu öne sürdü. Daha sonra Clubhouse aracılığıyla konuşan Zhao, şirket olarak “regülasyonlarla ilgili konularda yorum yapamayacaklarını” açıkladı.

Binance’in sektördeki “en güçlü KYC/AML uygulamalarından birine sahip olduğunu” söyleyen isim, çıkan haberlerle ilgili “Bazı gazeteciler tık almak ve reklam satmak istiyor.” dedi. Ayrıca, borsanın ABD’deki kısıtlamaları ihlal etmemeye özen gösterdiği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!