Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Platformu Near İki Kat Büyüdü

NFT platformu Near (NEAR), bir ay içerisinde iki kat yükseldi ve 12 Mart’ta ATH yaptı. Peki hızlı yükseliş kaydeden bu platform kullanıcılarına ne gibi hizmetler sunuyor?

Near (NEAR), aylık grafikte yüzde 109, iki haftalık grafikte yüzde 78, haftalık grafikte ise yüzde 54 oranında değer kazandı. NEAR token, 12 Mart’ta 7,41 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Kaynak

NEAR’ın günlük işlem hacmi 355 milyon dolar seviyesinde. 2.1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan NEAR, 50. sırada konumlanıyor.

Near platformunun sunduğu hizmetler

  • NFT sanatçıları için uygun bir platform olan Near, NFT transfer işlem ücretlerinin daha düşük olduğunu öne sürmektedir. NFT oluşturulmasını sağlayan bir pazaryeri işlevi gören Mintbase’in Near’a katılması, ağa bazı yenilikler getirdi. Yapılan açıklamaya göre, Mintbase’in etkisiyle NEAR gas ücretleri düştü
  • NFT’lerin yanı sıra, kullanıcılar ağ üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar oluşturabilmektedir.
  • Near platformu, Guild adı verilen loncaların oluşturulmasına olanak tanır ve bu sayede kullanıcıların birlikte Near ekosistemini geliştirmelerini hedefler.
  • Near protokolü, geliştiricilere özel sertifikalı bir kurs vermektedir. Bu kursta akıllı sözleşme tasarlama, geliştirme, test etme gibi çeşitli beceriler öğretilir.
  • DeFi ve NFT gibi alanlarda daha iyi hizmet vermek adına PoS sisteminin daha iyi bir tercih olduğunu ifade etmektedirler. Bunun için PoS sistemini kullanmaktadırlar.
  • Near topluluğuna ait web sayfasında; geliştirici, pazaryeri, ekosistem, staking, finans gibi konularda kullanıcılar diledikleri soruları sorabilmektedir ve merak ettikleri konuları öğrenebilmektedir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!