Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli TrueUSD Açıklama Yaptı, TUSD Kısa Süreli Depeg Oldu!

Kripto para borsası Binance tarafından desteklenen stablecoin TrueUSD tarafından gelen açıklamanın ardından TUSD dolar karşısındaki sabitliğini kaybetti.

Çalkantılı günler yaşayan kripto para piyasasının ortasında Binance destekli stablecoinden gelen açıklama fiyatta ani bir gerilemeyi tetikledi. TrueUSD ekibi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Prime Trust aracılığıyla yürütülen TUSD basma operasyonlarının durdurulduğu beyan edildi.

Kripto para piyasasında adeta bir çöküşün yaşandığı saatlerde gelen bu açıklama yatırımcıları endişelendirirken TrueUSD ekibi, faaliyetlerin aksamadan devam edeceğini vurguladı.

TUSD basma ve itfa hizmetleri etkilenmeyecek ve her zamanki gibi çalışmaya devam edecektir. Diğer bankacılık kurumlarıyla olan ortaklıklarımızın bozulmadan kaldığından ve sorunsuz işlemlere olanak sağladığından sizi temin etmek istiyoruz.

Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli düzenleyici kurumların baskısına paralel olarak harekete geçen stablecoin ihraççısı Circle, Binance USD (BUSD) basım işlemlerini durduracağını açıklamıştı. Gelişmelerin ardından TUSD odaklı bir stablecoin strateji yürüten Binance, bankacılık çözümleri için ortak bulma konusunda halen daha zorluk çekiyor.

Binance.US üzerinde ani düşüş

Açıklamanın ardından Binance.US üzerindeki TUSD/USD işlem çifti 0,87 dolara kadar geriledi. Yaşanan kısa süreli gerilemenin ardından TUSD, dolar sabitliğini hızlı bir şekilde geri kazandı. Öte yandan CoinGecko verilerine göre diğer borsalarda bu denli bir düşüş yaşanmadı. Ortalama verilere bakıldığında TUSD paritesi sadece 0,991 dolara kadar düştü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e dava açmasıyla birlikte borsanın ABD iştiraki Binance.US’den ciddi miktarda varlık çıkışı görüldü. Bu doğrultuda azalan hacim, gelen haberlerin borsa özelindeki varlıklarda kısa süreli ama derin hareketler yaratmasına sebep oluyor.

Kripto para sektörünün köklü aktörü BitGo mali açıdan kötü günler geçiren Prime Trust’ı satın alma çalışmalarını yakın tarihte başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!