Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’de CEO’dan Sonra İki Üst Düzey Ayrılık Daha: SEC Bağlantısını Kaybetti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US, iki üst düzey yetkilisini daha kaybediyor.

Son günlerde kemer sıkma politikası ve istifalarla gündeme gelen Binance.US’e iki kötü haber daha geldi. Wall Street Journal tarafından aktarılan bir habere göre borsanın Hukuk Bölümü Başkanı Krishna Juvvadi ve Baş Risk Sorumlusu Sidney Majalya görevinden ayrılıyor.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Binance’de göreve başlayan Krishna Juvvadi, Uber’den geçiş yapmıştı ve daha önce ABD Adalet Bakanlığı’nda (DOJ) avukatlık yapmıştı. Öte yandan Sidney Majalya ise 2021 yılının Aralık ayında göreve başlamış ve daha önce Intel’de uyumluluk sorumlusu olarak çalışmıştı.

Binance’in Hukuk Bölümü Başkanı olan Juvvadi, SEC ile borsa arasında devam eden davada kilit bağlantılardan biri olarak çalışıyordu. Söz konusu ayrılığın SEC davasında Binance’in elini zayıflatabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Binance.US CEO’su Brian Shroder’ın görevinden ayrıldığı ve borsanın personel sayısını üçte bir oranında azalttığı açıklanmıştı. Binance.US, devam eden regülatif baskılar çerçevesinde çok fazla likidite ve müşteri kaybettiği için kendine finansal hamle şansı tanımak adına böyle bir karar almıştı.

Halihazırda SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından dava açılan Binance.US’in büyümeye devam edebilmek için üç farklı çözüm planı olduğu ve bu seçeneklerden birinin de Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile arasındaki bağı koparmak olduğu öne sürülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!