Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’in Kaderi CZ’nin Ellerinde: Bağlar Koparılacak Mı? 3 Farklı Plan!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in büyümek için kaderinin CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) bağlı olduğu öne sürüldü.

The Block konuya aşina kaynaklara dayandırdığı 13 Eylül tarihli haberde, yakın zamanda şirket içinde yapılan bir toplantıda Binance.US’in büyümeye devam etmek için üç farklı çözüm planı olduğu ve bu seçeneklerden birinin de Binance CEO’su CZ ile arasındaki bağı koparmak olduğu belirtildi. Bu kapsamda Binance.US’in kaderinin CZ‘ye bağlı olduğu ifade edildi.

Yola CZ’siz devam edilebilir

Kaynaklara göre borsaya sunulan ilk seçenek, her şeyin planlandığı gibi uygulanmaya devam ettirilmesi oldu. Borsa bu seçeneğe göre operasyonlarını ve lisanslarını genişletme yönündeki çabalarına devam edecek yeni ürünler ihraç etmeye çalışacak. Ancak bu senaryonun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için CZ’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasındaki sorunları çözmesi ve borsa içerisindeki varlıklarını bir tröste koyması veya satması gerektiği ifade edildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında CZ’nin borsa içerisindeki hisselerini azaltmak için seçenek arayışında olduğuna dair çeşitli haberler çıkmıştı. Bu kapsamda Binance.US’in CZ sebebiyle zor günler geçirdiği ve CEO’nun borsa ile bağlarını koparma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Daha fazla kaynak riske edilebilir

İkinci seçenek ise borsaya yatırım yaparken şirketin zararlarını orta düzeyde azaltılmasını içeriyor. Bu yatırımların altyapı hizmetleri, hesap işlevselliği gibi verimliliği artırıcı, kullanıcı deneyimini iyileştirici yatırımlar olabileceği söylendi. Ancak bu seçeneğin tercih edilmesi durumunda ayıp piyasası ve regülatif mücadelenin ortasında şirkete yatırım yapmaya istekli olunması gerektiği vurgulandı.

Derin bir kış uykusuna yatılabilir

Üçüncü ve son seçenek ise borsanın durumunda kayda değer bir iyileşme yaşanana dek etkin bir kış uykusuna yatmak oldu. Bu seçenekte, Binance.US’in normal operasyonlarına devam ederken olabildiğince az kaynak harcaması gerektiği ifade edildi. Bu seçeneğin minimum personel ve minimum kaynak anlamına geldiğine işaret edilirken dün gelen Binance.US CEO’su Brian Shoder’ın görevden ayrılması haberine dikkat çekildi.

Binance.US CEO’su Brian Shoder’ın dün görevden ayrıldığı açıklanmış ve CEO’nun ayrılığı ile paralel olarak şirketin 100 çalışanı işten çıkardığı aktarılmıştı. Bu gelişmenin ışığında borsanın üçüncü seçeneği tercih etmiş olabileceği iddia edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!