Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Kazakistan’dan Yeni Anlaşma

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kazakistan Cumhuriyeti Finansal Gözlem Ajansı ile “uzlaşı belgesi” imzaladı.

Binance’in 3 Ekim tarihinde yaptığı açıklamaya göre borsa, Kazakistan Cumhuriyeti Finansal Gözlem Ajansı ile bir uzlaşı belgesi imzaladı. Yapılan açıklamada, anlaşmanın asıl amacının suç işlenerek elde edilen sanal varlıkların tespit ve bloke edilmesi olduğu belirtildi.

Anlaşmanın yapıldığı toplantıya, Kazakistan Cumhuriyeti Finansal Gözlem Ajansı Başkanları ve Binance yetkilileri katıldı.

Binance tarafından toplantıya katılan uyum ekibinin yetkili ismi Tigran Ghambaryan, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Binance, kara para aklamayı önleme (AML) ve küresel anlanma dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etmeye yönelik sektördeki en güçlü programlara sahip.

Ayrıca Ghambaryan yaptığı açıklamada, Kazakistan Cumhuriyeti Finansal Gözlem Ajansı’na teşekkür etti.

Anlaşmanın, dünya çapında regülatör kurumları temsilcilerine yönelik eğitimin programının bir parçası olarak yapıldığı belirtildi. Binance daha önce bu eğitim programını, Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Norveç, Kanada, Brezilya, Paraguay ve İsrail’de gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz ay Binance, Kazakistan’da Astana Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (AFSA) ön onay aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!