Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’deki Bitcoin Short Pozisyon Artışı Bu Seviyeye Yükselişi Tetikleyebilir!

Bitcoin’de (BTC) kripto para türev borsası Deribit ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde açılan yüklü short pozisyonlarının yükselişle sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

On-chain analitik platformu Santiment Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, Bitcoin traderlarının son dönemde agresif bir şekilde short pozisyon açmasını işaret ederek olası tasfiyelerin bir yükselişi tetikleyeceğini dile getirdi. Santiment ayrıca söz konusu fiyat artışının Bitcoin’i 30 bin dolara kadar yükseltebileceğini düşünüyor.

Resim

Santiment, potansiyel tasfiyelerin fiyatların yükselmesine yol açacağını belirtirken geçtiğimiz hafta artan short pozisyonları üzerine Bitcoin fiyatının %4 yükseldiğini vurguladı:

Bitcoin traderları hem Deribit hem de Binance’de agresif bir şekilde açığa satış yapıyor. Bu durum da potansiyel tasfiyelerin fiyatı yükseltme olasılığını güçlendiriyor. Geçen hafta açığa satışların artmaya başladığından bu yana Bitcoin fiyatı %4 artış yaşadı. Devam etme ihtimali yüksek.

Yaşanan short pozisyon artışının short squeeze (piyasa hakimiyeti oluşturan short pozisyonların kapanması ile oluşan yükseliş hareketi) gerçekleşmesini tetikleyeceği düşünülüyor. Bu doğrultuda bir yükseliş hareketinin ardından art arda tasfiyeler gerçekleşerek fiyatın yükseleceği tahmin ediliyor.

Santiment geçtiğimiz günlerde, Bitcoin ve Ethereum (ETH) balinalarının dikkat çeken hareketsizliğine değinerek 100 bin dolardan fazla işlem hacmine sahip ve balinalarının bekleme moduna geçtiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!