Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 1 Milyarlık Fon İçin Önemli Değişiklik: BUSD Yerine İki Stablecoin!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, endüstri kurtarma fonunun ardından güvelik fonundaki varlıklarda da önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

Binance 17 Mart tarihinde resmi web sitesinde yayınladığı duyuruda, Kullanıcılar İçin Güvenli Varlık Fonu (SAFU) içerisinde bulunan Binance USD (BUSD) varlıklarını True USD (TUSD) ve Tether (USDT) dönüştürüldüğünü açıkladı. Değişikliğe gerekçe olarak stablecoin ihraççısı Paxos’un regülatörlerin baskısı ardından yeni BUSD basmayı durdurması gösterildi.

Binance tarafından 2018 yılında olası bir kriz anında kullanıcıları korumak için oluşturulan SAFU, artık Bitcoin (BTC) ve BNB’nin (BNB) yanı sıra USDT ve TUSD olmak üzere toplamda 1 milyar dolarlık varlık barındırıyor.

Öte yandan Binance, söz konusu değişiklik sayesinde SAFU‘da bulunan varlıkların kullanıcıları uzun vadede korumaya devam edeceğini belirtirken kullanıcılar üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağının da altını çizdi. Ayrıca BUSD‘nin üzerinde desteklenmeye devam edileceği ve SAFU‘nun düzenli periyotlarla  izleneceği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Binance geçtiğimiz günlerde FTX iflası nedeniyle finansal olarak zor durumda olan şirketler için oluşturulan endüstri kurtarma fonundaki 1 milyar dolarlık BUSD’yi de Bitcoin, Ethereum ve BNB olarak dönüştürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!