Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den LUNC Yakımları Hakkında Önemli Değişiklik: Fiyat Düşüşe Geçti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Terra Classic (LUNC) yakım işlemleri hakkında önemli bir değişikliğe gittiğini açıkladı. LUNC fiyatı duyuru ile birlikte düşüşe geçti.

Binance  yaptığı resmi açıklamada, 26 Eylül’den beri devam ettiği LUNC yakımlarında büyük bir değişikliğe gittiğini duyurdu. Binance bugünden itibaren LUNC spot ve marjin alım-satım ücretlerinin %100‘ü yerine %50‘sini yakacak ve 2023’ün Mart ayına kadar herhangi bir yakım işlemi gerçekleştirmeyecek.

Yapılan açıklamaya göre 1 Mart tarihinde gerçekleşecek yedinci LUNC yakım miktarı 30 Aralık 2022 ile 27 Şubat 2023 arasında hesaplanacak.

Buna ek olarak Binance ekibinin, Terra Grants Foundation geliştirici ekibiyle iletişime geçtiği ve yakma işlemi hakkında birtakım taleplerde bulunduğu belirtildi.

Binance, LUNC spot ve marjin alım-satım ücretlerini gönderebileceği ve yakma tutarının yeniden basılmasına izin vermeyen yeni bir yakma cüzdanı oluşturmayı öncelikli talep olarak sundu. İkinci talep ise Binance’in cüzdanlarının beyaz listeye alınması oldu. Bu sayede cüzdanlar arasında transfer yaparken işlem vergisi ödemeleri gerekmeyecek.

Binance’in yaptığı değişiklik sonrası LUNC fiyatı ise düşüşe geçti. Coinbase’de listeleneceği yönündeki söylentiler ile son bir haftada %50‘ye yakın yükseliş yaşayan LUNC, haber ile birlikte gün içerisinde 0,00018682 dolar seviyelerinden %17 düşerek 0,00015492 dolara kadar geriledi. CoinGecko verilerine göre LUNC haberin kaleme alındığı sıralarda son 24 saatlik periyotta %11,4 değer kaybı ile 0,00015826 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!