Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri 2022’de Tüm BTC’leri Sattı! Uzmanlar Yorumladı: Ayı Mı Boğa Mı?

Bitcoin madencileri 2022 yılında çıkardığı Bitcoinlerin (BTC) neredeyse hepsini sattı. Analistler bunun bir boğa sinyali mi yoksa ayı sinyali mi olduğu konusunda fikir ayrılığına düştü.

Kripto analitik platformu Messari’nin analisti 27 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, halka açık 10 madencilik şirketinin 2022 yılında 40,7 bin BTC ürettiklerini ve buna karşılık 40,3 bin BTC sattıklarını belirtti. Bu durumun Bitcoin için kalıcı bir düşüş işareti olabileceğine dikkat çeken analist, yaşananların Ethereum’u (ETH) da etkileyebileceğinin altını çizdi.

Resim

Kripto para piyasalarında Messari analisti ile benzer fikirlere sahip birçok analist bulunuyor. Bitcoin madencilerinin harcamalarını finanse etmek için rezervlerini oldukça düşük karlarla veya kimi zaman zararına satabileceklerini iddia eden analistler, bu durumun fiyata negatif etki ettiğini savunuyor.

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes gibi sektörün önde gelen isimleri ise madencilerin rezerv satışlarının Bitcoin üzerindeki etkisinin göz ardı edilebilecek kadar düşük olduğu fikrinin arkasında duruyor ve her gün üretilen BTC’nin tamamının satılması durumunda dahi piyasanın neredeyse hiç etkilenmeyeceğini iddia ediyor. Hayes bir başka tezinde ise 2022’nin son çeyreğinde dolaşımdaki Bitcoin’in madenciler ve spekülatörlerden uzun vadeli yatırımcılara doğru aktığını belirtmişti.

Öte yandan Halka açık Bitcoin madencileri kripto paralar üzerinde yaşanan fiyat düşüşleri ve artan madencilik giderleri nedeniyle 2022 yılını 4 milyar dolar borçla bitirmeye hazırlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!