Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Ardından Bir Borsa Daha Personel Sayısını Azaltıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ardından Asya’nın en büyük kripto para borsalarından KuCoin de personel sayısında indirime gidecek.

Çinli kripto muhabiri Colin Wu’nun KuCoin çalışanlarının ifadeleri ile doğruladığı habere göre Asyalı kripto para borsası personellerinin %30’unun görevine son verecek. Yaklaşık 1.000 çalışana sahip olan borsanın ortalama 300 çalışanını işten çıkaracağı tespit edildi.

İşten çıkarmaların ana nedeni olarak borsa karının ABD tarafından dava edildikten sonra düşmesi gösterildi. KuCoin, davadan sonra çok daha sıkı müşteri tanılama protokolleri (KYC) uygulamak zorunda kaldı.

Öte yandan Asya merkezli borsa iddiaların bir kısmını doğruladı. KuCoin’e göre işten çıkarma söylemleri gerçeği yansıtsa da bu durumun karlılık ile arasında herhangi bir bağ bulunmuyor. KuCoin, işten çıkarma hamlesinin genel performansı artırmaya yönelik bir düzenleme olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Binance de benzer şekilde büyük bir işten çıkarma operasyonu başlatmıştı. Binance CEO’su Changpeng Zhao da KuCoin ile benzer açıklamalar yapsa da bazı aktörler, bu durumun açıklanandan çok daha derin nedenleri olduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!