Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Kripto Para Yasası MiCA ile Toplu Delist Haberlerine CZ’den Açıklama!

Binance’in Avrupa Birliği kripto para yasası MiCA’nın yürürlüğe girmesi ile birlikte toplu stablecoin delisti yapabileceğine dair haberlere CEO Changpeng Zhao (CZ) açıklık getirdi.

Avrupa Birliği’nin kripto para yasası MiCA’nın halihazırda netleşmeyen kuralları yatırımcıları ve kripto para borsaları için bir endişe teşkil ediyor. Söz konusu henüz netlik kazanmayan alanlar Avrupa Bankacılık Otoritesi’nde (EBA) ve kardeş kuruluşu Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) tarafından tartışılıyor.

Binance’in Fransa Hukuk Sorumlusu Marina Parthuisot konuya ilişkin EBA’da yaptığı açıklamada, Haziran 2024‘te yürürlüğe girecek MiCA yasa tasarısının henüz herhangi bir stablecoin için onay vermemesi sebebiyle Binance’in 30 Haziran’da Avrupa’daki tüm stablecoin’leri toplu bir şekilde delist etmeyi planladığını söyledi.

Söz konusu açıklama üzerine Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Twitter’dan yayınladığı bir gönderide, FUD karşısında kullandığı “4” harfini yazarak tepki gösterdi. CZ ayrıca söz konusu Fransız yetkilinin cevabının ana anlamından koparılan bir sorunun karşılığı olduğunu söyledi. CEO, uyumluluk kapsamında halihazırda Euro (EUR) ve diğer stablecoinlerin ihraççısı olan birçok ortakları bulunduğunu ifade etti.

Binance daha önce yaptığı bir açıklamada, yasal gereklilikleri gerekçe göstererek Fransa’da ikamet edenler için bazı altcoinlerin alım-satımını devre dışı bırakacağını duyurmuştu. Binance ayrıca yakın zamanda Hollanda’dan lisans alamadığı için Güney Kıbrıs’tan ise Avrupa Birliği’nin MiCA mevzuatının gerekliliklerini yerine getirmeye odaklanabilmek için çekildiğini ve birçok ülke ile hala görüşmede olduğunu bildirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!