Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin Balinası Daha Tam 12 Yıl Sonra Aktif Oldu ve Transfer Yaptı: Neler Oluyor?

Cüzdanında 1.000 Bitcoin (BTC) bulunan bir balina, 12 yılın ardından harekete geçti.

Whale Alert 24 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, bünyesinde 27,4 milyon dolar bulunduran bir Bitcoin balinasının gün içerisinde 10,9 milyon dolarlık bir transfer yaparak harekete geçtiğini aktardı.

Verilere göre aradan geçen 12 yılda yaklaşık olarak %312.059 kar eden balina, Bitcoin’in 69 bin dolara ulaştığı 2021 yılında %783.990’a kadar büyüme kaydetti.

Yakın zamanda uzun süredir pasif durumda bulunan birçok Bitcoin ve Ethereum balinası harekete geçti. Bunun sebebinin ise son dönemde birçok eski cüzdanda yaşanan hack olaylarının olduğu düşünülüyor. Yıllardır hareket etmeyen balinalar bir hack saldırısına maruz kalmamak adına varlıklarını daha güvenli bir cüzdana taşıyor olabilirler.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Satoshi döneminden kalma 9 yıldır uykuda olan Bitcoin cüzdanı harekete geçmiş, 60 milyon dolar değerinde 2 bin 71 adet BTC’yi transfer etmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,3 değer kaybeden BTC, son 24 saat içerisinde %0,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.500 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!