Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Yeni Hamle: ”2021 Yılı Blockchain Stratejisi”

Dubai Medya Ofisi’nin 11 Nisan’da yayınladığı habere göre, Hem BAE’nin (birleşik arap emirlikleri) başkan yardımcısı ve Başbakanı, hem de Dubai‘nin hükümdarı olan Sheikh Mohammed bin Rashid, gelişmekte olan bu teknoloji bazında dünya lideri olma amaçlı ”BAE Blockchain Stratejisi 2021” projesine start verdi.

”BAE Blockchain Stratejisi 2021” projesinin duyurulması esnasında Sheikh Mohammed bin Rashid, Blockchain teknolojisine geçişin hükumetin gelecekteki görevleri açısından kolaylık sağlayacağını ve yıllık olarak evrak dolaşımına harcadığı 11 milyar AED’den (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) (yaklaşık olarak 3 milyar dolar) kurtaracağını belirtti.

Buna ek olarak, bu teknolojinin ülkeye uyarlanmasının milyonlarca çalışma saatini kurtaracağını ve hükumet evraklarını 389 milyon civarında azaltıp, araba sürmekle geçen 1.6 milyar kilometreden de tasarruf edileceğinin altı çizildi.

Sheikh Mohammed sözlerinde şunları belirtti:

”Bu teknolojinin adaptasyonu BAE’deki hayat kalitesine yansıyacak ve vatandaşların mutluluk seviyesini arttıracak. Federal seviyedeki hükumet işlemlerinin %50’si 2021 yılında blockchain teknolojisi kullanılarak yapılacak. Bu teknoloji hem zamandan hem çabadan hem de kaynaklardan tasarrufu mümkün kılıp bireylerin bütün bu işlemleri kendi yaşam ve iş hayatlarına uyacak bir şekilde daha vakitlice yapmalarının zeminini oluşturacak.”

Bu strateji bizim ana ilkelerimizden olan ”vatandaş ve birey mutluluğu, etkili yönetim, gelişmiş kanunlar ve küresel girişimcilik” unsurlarına dayanmakta.

Birleşik Arap Emirlikleri hükumeti ”kurslara, etkinliklere, çalıştaylara ve raporlara” yatırım yapma ve ”hem bu alanda hem de kriptolama gibi bağlantılı alanlarda yoğunlaşmış üniversite eğitimi” desteği sağlama konusunda kararlı gözüküyor.

Şubat ayında, Dubai’nin Yollar ve Taşımacılık Makamı (Roads and Transport Authority)2020 yılında müşterinin aracın tarihini araştırmasının önünü açan blockchain-temelli bir araç idare döngüsü sistemi oluşturacağını duyurmuştu.

Geçen ay ise, Dubai’nin 10x girişimi (Diğer dünya şehirlerinden 10 yıl önde olmayı amaçlayan bir girişim) kapsamında işletmeler arası turizm odaklı piyasasında Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçladığını açıklamıştı. Bu proje Blockchain aracılığıyla yapılan gezi planları gibi bütün turist organizasyonlarını birleştirecek ve misafirlere şeffaf,”gerçek zamanlı” bir Dubai turist bilgi envanteri + fiyatlandırması oluşturacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment