Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10.000 Dolar’ın Altını Gördü

Bitcoin piyasası geçtiğimiz 5 Mart günü düşüş içinde olmasına rağmen BTC/USD değerinde haftanın en yüksek noktası olan 11,675$‘ı görmüştü. Perşembe günü (Bugün) itibari ile ise piyasadaki dalgalanmalardan etkilenerek Bitcoin fiyatlarının 10,000$‘ın altına kadar gerilediği görülmekte.

Coinmarketcap‘den alınan verilerde Bitcoin’in yaklaşık 3 saat içerisinde 400$ değer kayberek 9658$‘dan işlem görmekte. Şu anda ise Bitcoin fiyatlarındaki düzeliş devam etmekte ve an itibariyle 9898$‘a ulaşarak 10,000$ seviyesine tekrardan yaklaşmakta.

BTC/USD son bir kaç ay içinde sürekli olarak benzer bir davranış sergilemekte. En yüksek nokta olarak 12,000$ civarlarına çıkarak direnç gösterse de bir süre sonra tekrardan 10,000$ seviyesinin altına inmesi ve tekrar bu döngüyü tekrarlaması artık olağan karşılanmakta.

Daha önceden bazı analizciler, 12,400$‘a ulaşmanın ticaret yapan kişiler için bir dönüm noktası olduğunu belirtmişlerdi fakat bu noktaya ulaşmak hiç de kolay olacağa benzemiyor.

Her ne kadar Bloomberg konuyla alakalı yaptıkları yorumlarda bunun Bitcoin’in yükselmesini bekleyen gruplar için tam da aradıkları fırsat olduğunu belirtse de Vays hala fiyatların düşüş yaşayabileceğini belirtiyor. Bu düşüşün ise 50 günlük hareketli ortalama (MA) fiyatlarını dengeleyene kadar sürebileceğinin de altını çiziyor.

Bitcoin fiyatları bütün kripto dünyasının tanıklık ettiği 2017 Aralık ayında yaşadığı büyük patlamadan sonra tam olarak eski formuna kavuşamasa da bu hafta ortaya çıkan Mt. Gox’un yapmış olduğu Bitcoin satışları bu yükselişi pek etkilememiş görünüyor.

Ayrıca Binance’ın dün yaşanan trade botlarına yönelik saldırı haberleri ve alış-satışı durdurması da piyasada büyük gerginlik yaratarak %20lik düşüşler yaşanmasına sebep oldu.

Bununla birlikte bir diğer taraftan ise altkoin‘ler Bitcoin’in yaşamakta olduğu bu iniş ve çıkışlara tam olarak istedikleri gibi bir tepki verememekte.

Coin360 tarafından takip edilen kaynaklara göz atıldığında bazılarının (Ethereum Classic) sabit bir grafik çizdiğini, bazılarının (Ethereum, Ripple) dolara karşı BTC’ye nazaran daha az değer kaybettiğini ve diğerlerinin ise (Dash, Cardano, Monero) büyük kayıplar yaşadığını görebilmekteyiz.

COIN360

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment