Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Sonunda Kripto Para Dolandırıcılığı Vakaları Karşısında Harekete Geçti

CEO Jack Dorsey “Üzerinde çalışıyoruz ” dedi

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Twitter en sonunda platformdaki kripto para birimi dolandırıcılığı salgınını durdurmak için hamle yapacak.

Fiyat artışı ve düşüşü öngörüleri ile sahte ICO teklifleri gibi kripto para dolandırıcılıkları uzun zamandır sosyal medyada yaygın olarak görülmekte.  Bununla ilgili örnekler arasında, sahte bir kripto para birimi çekilişini destekleyen sahte bir Charlie Lee (Litecoin yaratıcısı) ve sahte bir Elon Musk (@elonmuskik)hesabı da bulunuyor. ve bu hesaplarda şu gibi paylaşımlar yapılıyor: “Sadece bugün için hayranlarıma 3,000 ETH vermeyi kararlaştırdım. Adresime 0.4-4.0 ETH yollamanız yeterli ve size 5-40 ETH göndereceğiz. Geç kalırsanız, ETH’niz bana geri iade edilecektir. ”

Newsweek’in haberine göre ise aşağıdaki mesaj yüzlerce beğeni topladı.

“Güvenlik ipucu:  Herhangi birinin hesabına para yatırmanız halinde, kripto para hediyesi vaat eden bizimkine benzer bir twitter hesabı olup olmadığına dikkat edin. Şu anda biz hediye vermiyoruz.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin Twitter kullanıcı adını  ‘Vitalik’ olarak değiştirdi ve Twitter’da “Hayır, kimseye ETH filan vermiyorum “ diye paylaşımda bulundu. Ayrıca şunları da yazdı “Hayır, ETH ya da BTC veya BCH ya da Doge dağıtmıyorum. Hiçbir şey almıyorsunuz. ”

“Vitalik “Hayır, ETH’den dağıtmıyorum” Buterin. “Hayır, kimseye ETH vermiyorum”

Başka bir örnek ise John McAfee. McAfee, kripto paraların büyük bir hayranı. Hiç bir zaman kanıtlanamamış olmasına rağmen kripto paraları kar amaçlı olara pompaladığından şüphelenilmekte. O da Twitter’daki sahte hesap işlerinden payının almış görünüyor.

“Acil: Hesabımın saldırıya uğradığı Twitter tarafından bildirildi. Günün kripto parası tweete benim değil. Hepinizin bildiği gibi … Artık günün kripto parası tweetleri yayınlamıyorum!!”

Daha sonra binlerce Twitter hayranına şu şekilde hitap etti: “Dolandırıcılar artık gerçek bir problem haline geliyor. Twitter bana bu konuda hiçbir yardımda bulunmadı. Korumalı Tweet moduna geçtiğimde Twitter uygulamam, takip istekleri hacmini kaldıramaması nedeniyle çöküyor. Herhangi bir hediye alma olayının kanmayın. Kimseye bir şey dağıttığım yok.”

Cornell Üniversitesi’nde doçent olan Emin Gün Sirer, Bloomberg’e şunları söyledi: “Kripto para spamları son zamanlarda tahammül edilemez oranlara ulaştı. Bir spamcının bir kripto para ünlüsünü taklit ederek işin içine elini sokmadan, herhangi bir konuyu tartışmak imkansız. Spamcılar kolay kazanç vaadiyle insanlardan kripto para toplamaya çalışıyorlar. ”

Tüm bunlar karşısında Twitter artık vakalar karşısında harekete geçmeye başladı ve Newsweek’e şöyle bir açıklama yaptı: “Bu tür manipülasyonların farkındayız ve bu tür hesapların aldatıcı bir şekilde başkalarıyla etkileşime girmesini önlemek için engelleyici bir takım sinyaller uyguluyoruz.”

“Bu dolandırıcılıkta ipin ucu kaçmaya başladı. @jack, @twitter, eğer bu tür kaba aldatmacaları tespit edemeyecekseniz, platformunuzu geliştirme konusunda ne gibi bir ümit besliyorsunuz?

@jack “Üzerinde çalışıyoruz.”

Facebook ise, “Dünyanın herhangi bir yerinde anında ödemelere olanak sağlayan risksiz kripto para birimimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın” ve “Bitcoin satın almak için emeklilik fonlarınızı kullanın ”gibi sloganlarla ortaya çıkan promosyonlara yanıt olarak tüm kripto para reklamlarını (ikili opsiyon reklamlarıyla birlikte) platformunda yasakladı .

Ürün yönetimi direktörü Rob Leathern şunları söyledi: “İnsanların dolandırıcılık ve aldatma korkusu olmadan Facebook reklamları aracılığıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve öğrenmeye devam etmelerini istiyoruz. Bununla birlikte, şu anda iyi niyetle çalışmayan ikili opsiyonlar, ICO’lar ve kripto para reklamları yapan birçok şirket var ”

Son zamanlarda, yüzlercesi üretilen hileli kripto para uygulamaları Apple ve Google uygulama mağazalarında aktif olarak satılmakta olduğu ortaya çıktı. Bir keresinde, Apple’da en çok satılan uygulamalar listesinin başında bulunan uygulamanın sahte bir uygulama olduğu ortaya çıktı. Üç sahte Bitcoin uygulaması ise  kaldırılmadan önce Google Store’dan yaklaşık 20.000 kez indirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment