Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Hesabını Çaldıran John McAfee Uyarıda Bulundu

Yakın zamanda Twitter hesabında düzenli olarak koin reklamı yapan siber güvenlik uzmanı John McAfee’nin hesabının çalındığı ortaya çıkmıştı. McAfee hackleme yöntemlerinin ne kadar gelişmiş olduğuna dair insanları uyardı.

Bilgisayar güvenlik şirketi McAfee’nin kurucusu Twitter hesabında düzenli olarak “Günün Koini” temalı paylaşımlarda bulunuyordu. Hackerlar McAfee’nin hesabındaki telefon numarasını değiştirip yeni bir şifre alarak hesaba erişim sağladı.

Hackler daha sonra 28 Aralık gününde McAfee’nin profilini kullanarak pek çok koinin reklamını yaptı.

B

Olaydan sonra RT’ye konuşan McAfee yaşananlardan kendisinin sorumlu olmadığını söyledi:

“Olanlardan yeni haberim oluyor. Benim telefon numaramı başka bir telefona aktarmak için AT&T’yi hacklemeyi başarmışlar.”

McAfee’nin hesabı üzerinden atılan tweetler sonrası bahsi geçen koinlerin fiyatında artış görüldü ve McAfee hackerların bu süreç içinde epey fazla kar elde ettiklerini düşünüyor:

“Bunu neden yapsınlar? Çünkü her gün yeni alternatif koinler, Bitcoin’e alternatif kripto paralar hakkında önerilerde bulunuyordum. İnsanlar bu koinlere yüzlerce dolar yatırırdı. Hackerın yaptığı şey altı dakika içinde altı farklı koin önermekti ve eminim ki daha önceden (bunlara) çok fazla para yatırmıştır.”

İçeriden Birisi…

Siber güvenlik uzmanı McAfee gerçekleşen hackin içeriden yapılmış olabileceğini düşünüyor. McAfee hesabını hackerlara vermesi için bir AT&T yetkilisine rüşvet verilmiş olabileceğini söyledi.

McAfee aynı zamanda hackerların yaptıkları bu işten belki de milyonlarca dolar kar elde etmiş olabileceklerini ve AT&T yetkilisine verdikleri rüşvetin onlara etki etmeyeceğini düşünüyor.

McAfee ancak üç gün sonra Twitter hesabını geri alabildi. Hesabını geri aldığını belirten yönde Tweetler atan McAfee durumla dalga geçenlere de laf dokundurmayı ihmal etmedi.

“Acil: Hesabım hacklendi. Twitter bilgilendirildi. Günün koini tweetini ben atmadım. Hepinizin bildiği gibi ben artık günün koini etkinliği yapmıyorum!!!!”

Though I am a security expert, I have no control over Twitter’s security. I have haters. I am a target. People make fake accounts, fake screenshots, fake claims. I am a target for hackers who lost money and blame me. Please take responsibility for yourselves. Adults only please.

— John McAfee (@officialmcafee) 28 Aralık 2017

“Ben bir güvenlik uzmanı olsam da Twitter’ın güvenliği üzerinde bir kontrolüm yok. Benden nefret edenler var. Ben bir hedefim. İnsanlar sahte hesaplar, sahte ekran görüntüleri, sahte iddialar hazırlıyor. Para kaybedip beni suçlayan hackerlar için bir hedefim. Lütfen kendi adınıza sorumluluk alın. Lütfen yalnızca yetişkinler.”

Sıradaki Hedef Borsalar Olabilir

McAfee aynı zamanda siber suçluların gözlerindeki en büyük hedefin kripto para borsaları olduğunu söyledi. Ne de olsa bu borsalar milyonlarca dolar değerinde dijital para barındırıyor.

“Pek çok insan paralarını kendi cüzdanlarında tutmuyor, borsalardaki cüzdanları kullanıyor. Şimdi ben cüzdanlara sızıp para almaya çalışan bir hacker olsam dünya genelinde kendi cüzdanı olan şahısları aramakla uğraşmam. Direkt borsaya bakarım ve borsalarda milyarlarca dolar değerinde kripto para var.”

Zamanında kripto para piyasasında epey olumsuz etkiler yaratmış olan ve 850 bin Bitcoin’in çalınmasıyla sonlanan Mt.Gox borsasını hatırlatan McAfee gelecekte buna benzer bir durum yaşanabileceğini öngörüyor:

“Birkaç sene önce yüzlerce milyon doların kaybolduğu Mt.Gox ile başladı… Bu durum insanlar ve borsaların sahipleri içlerinde bulundukları dünyanın hack konusunda sandıklarından çok daha özel olduğunu fark edene dek devam edecek.”

Yakın zamandaki saldırılar da göz önüne alındığında McAfee’nin hack ile ilgili yaptığı yorumlara katılmamak güç. Madencilik hizmeti sağlayan Nicehash Aralık ayında saldırıya uğrayıp o zamanda 60 milyon $ değerinde olan 4 bin Bitcoin kaybetmişti.

Tüm bunlar yine kripto para piyasasına dahil olan birinin kendisini bu alanda eğitmesinin ve geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Özellikle de güvenlik konusunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment