Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 20 Bin Doları Geçerse Teknik Göstergenin “Önemi Kalmayacak”

Deneyimli Bitcoin ve kripto para analisti Timothy Peterson, BTC fiyatı için 20 bin doların aşılması ile teknik göstergelerin önemsiz kılınacağını söyledi. Metcalfe modeli ile bilinen uzman fon yöneticisi Peterson, 20 bin doların aşılması halinde daha fazla yükselişin gelebileceğini öngörüyor. 

Ünlü analist ve fon yöneticisi Timothy Peterson, Twitter hesabından yaptığı açıklamalar ile Bitcoin fiyatının 20 bin doları aşması ile ilgili yorumlarda bulundu. Bitcoin, hareketli bir haftanın ardından fiyatını 19 bin 800 dolar sularına çıkarmayı başardı; ardından yaşanılan düşüş ile 18 bin 900 – 19 bin dolar bandına geri döndü. Altcoinler için “BTC’den işaret bekliyor” söylemleri yapılırken hem altcoin hem de Bitcoin yatırımcıları lider coinin neden 20 bin doları aşamadığını merak etmeye başladılar.

Bitcoin 20 bin doları aşsa…

Analist Peterson’ın açıklamalarına göre, teknik göstergeler göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin fiyatı şu an olması gereken yerden yaklaşık %50 daha yukarıda konumlanıyor. Bitcoin’in güncel durumunu yorumlayan Peterson, bu seviyeye olması gerekenden 6-9 ay erken varılmış olabileceğini söyledi. Peterson teknik gösterge derken grafikleri değil, BTC’nin fundamental göstergelerini kastetti.

Peterson teknik göstergelerin geçerliliğini inkar etmiyor. Ancak analist, 20 bin doların aşılması halinde bunların önemini yitirebileceğini düşünüyor. Analist Peterson, Bitcoin’in 20 bin doları kırma ihtimaline gayet olumlu bakarken, bu barajın aşılması ile daha fazla yükselişin gelebileceğini de söylüyor.

Tıpkı Tesla gibi: Önünde engel kalmayacak

20 bin dolardan sonra bu yöndeki göstergelerin öneminin kalmayacağını dile getiren Peterson, Tesla örneğini vererek Bitcoin için de yeni bir sıçramanın gerçekleşebileceğini söyledi. Analist Peterson, 20 bin dolarlık dirençten sonra yükselişin önünde önemli bir direnç kalmayacağını da vurguladı.

Peterson; Bitcoin’in daha fazla kitle kabulü görmeye başlaması ile birlikte 2021 yılında 24 bin dolar gibi bir fiyatın makul olacağını söyledi. BTC’nin bu yılki gibi ekstra bir performans sergilemesi ise onu 36 bin dolara taşıyabilir.  Ünlü analist, Bitcoin fiyatının 2021’de 50 bin doları görmesi ile bu aşırı değerlenme hakkında endişelerin başlaması gerektiğini de ekledi. Analistin Metcalfe modeline göre 2028 yılı için Bitcoin fiyat hedefi ise 1 milyon doları işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!