Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 37 Bin Doları Geçip Rekor Kırdı

Bitcoin (BTC) fiyatı 7 Ocak günü 37 bin 700 doların üstüne kadar çıkıp tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. Kripto para piyasasının toplam değeri bu ralli sırasında 1 trilyon doları aştı ve böylece tarihi bir güne imza atılmış oldu.

Gece saatlerinde 36 bin doları geçen bitcoin fiyatı, bundan yalnızca üç saat sonra 37 bin doları aştı. Sadece 24 saat içerisinde %7 oranında değer kazanan bitcoin’in piyasa değeri 700 milyar dolar oldu. Bitcoin bundan 12 ay öncesine kıyasla %380 oranında daha değerli.

Bireysel yatırımcı FOMO’ya kapılıyor

Babel Finance’in yöneticilerinden Simons Chen; bireysel yatırımcı arasındaki FOMO (kaçırma korkusu) etkisinin kuvvetlendiğini açıkladı. Bunun kurumsal yatırımcıyı nasıl etkileyeceğini anlatan Chen CNBC’ye şöyle konuştu:

“Ocak ayında gördüğümüz bu boğa koşusu; enflasyondan ve jeopolitik risklerden kaçınmak için alternatif arayışına giren fon yöneticilerinin ilgisini çekecektir.”

Kripto para hizmeti sunan PayPal’in son zamanlarda normalden daha fazla miktarlarda bitcoin ve ethereum almaya başladığı biliniyor.

ABD’de Senato’yu demokratlar kazandı

Bitcoin fiyatını olumlu etkileyen şeylerden birinin ABD’deki siyasi gelişmeler olduğu düşünülüyor. Tahminler; Senato’da çoğunluk kazanan demokratların yeni teşvik paketleri hazırlayacağı yönünde. Bunun enflasyon oranını artırırken doları zayıflatması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!