Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatı 1.200 Dolara Ulaştı ve 2 Yılın Rekorunu Kırdı

Ethereum (ETH) fiyatı aynı Bitcoin (BTC) gibi kısa sürede birçok rekor tazeleyerek yoluna devam ediyor. Kısa süre önce 800 doları gören ETH, bunun devamında 1.000 dolara ulaştı. 3 Ocak tarihinde 1.180 dolara kadar yükselen ancak 1.200 dolar direncinden dönen ETH fiyatı kısa süre önce ise bu direnci de kırdı. 

Ethereum 1.200 dolara ulaştı 

Coinbase Pro ve Binance üzerindeki verilere bakıldığında Ether fiyatının 1.200 dolar üzerine çıktığı görülüyor. 3 Ocak tarihinde yaşanan ve 1.000 dolar üstüne çıkışı getiren yükselişin devamında 900 dolara çekilen ETH, yatırımcıların paniğe kapılmasına sebep oldu.

eth-fiyat

6 Ocak tarihinde ulaşılan 1.200 dolar seviyesi ise yatırımcıların paniğini bir nebze bile olsa yatıştırmış olabilir. Ether fiyatının Şubat 2018 tarihinden beri 1.200 dolar seviyesine ulaşamadığı biliniyor. ETH fiyatı 2018 yılının şubat ayında 1.400 dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. ETH fiyatı iki yılın rekorunu kırsa da hala tüm zamanların rekorunun yaklaşık 200 dolar gerisinde.

Ethereum artık dünyanın en değerlileri arasında 

Basın saati itibarıyla Ethereum’un toplam piyasa değeri 136 milyar dolar seviyesine ulaştı. ETH bazında görülen bu artış toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimini aynı zamanda dünyanın en değerli 100 varlığı arasına soktu.

Companies Market Cap tarafından hazırlanan verilere bakıldığında Ethereum’un toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük 92. varlığı/kurumu olduğu görülüyor. Ethereum’un Morgan Stanley, Bank of China ve Wells Fargo gibi bankaları geride bırakmış olması ise kripto para piyasalarında yaşanan “çılgınlığın” boyutlarını ortaya koymakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!