Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’leri Çoğalıyor!

Dünya çapında hizmet veren Bitcoin ATM’lerinin sayısı çok hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Haziran ayında, dünya genelinde kurulu olan Bitcoin ATM’lerinin sayısı %7 oranında arttı. Bu artış en fazla ABD, Kanada ve Avusturya‘da gözlemlendi.

Haziranda Fazladan 91 Bitcoin ATM’si Hizmete Başladı

Haziran ayında sürekli olarak artan ATM sayısı, %7.4 oranında bir artış (fazladan 91 ATM) ile sonuçlandı. Bu artışın en fazla yaşandığı yerler ABD, Kanada ve Avusturya oldu.

Geçtiğimiz ay ABD’de 55 yeni ATM‘nin kurulduğu bildirildi. ABD’nin bu kadar büyük bir artış yaşamasını sağlayan dünyanın en büyük Bitcoin ATM sağlayıcılarından Consource, ABD’nin en büyük şehirlerine 9 şube açarken, Florida tabanlı Bitstop 8, Rockitcoin ise 5 şube açtı.

Kanada’da geçtiğimiz ay 15 yeni şube açıldı ve bu da %9.2 oranında bir büyümeyi sağladı. Bu artışın %60’ı, Instacoin sayesinde oldu. Instacoin çoğunlukla Toronto civarlarında olmak üzere 9 yeni Bitcoin ATM’sini kullanıma sundu.

ATM’ler Hard Fork İhtimalinden Etkilenmiyor

Avusturya’da da ciddi bir artış gözlemlendi. 12 yeni şube açılan Avusturya’da, %46 oranında artış sağlanmış oldu. Haziranda 11 yeni şube açan Avusturyalı sağlayıcı Cointed, bu artışı neredeyse tak başına sağladı diyebiliriz.

Henüz kripto para piyasasının yeni yeni doğduğu bazı ülkelerde de ATM’ler açıldı. Norveç’te ilk Bitcoin ATM’si açılırken, ATM sayısı 1 olan Tayvan’da bu sayı 3‘e yükseldi. Dominik Cumhuriyeti de bu artıştan etkilenerek sayıyı 3’ten 5’e çıkardı.

Dünya genelinde belli başlı ülkelerde ATM’ler açılırken, bazı yerlerde ATM’lerin kapandığı da oldu. Jamaika ve Güney Afrika’da toplamda 29 ATM kapatıldı.

Her ne kadar bu yerlerde ATM’ler kapatılmış olsa da, dünya genelinde bir artış yaşandığı gerçeği değişmiyor. Böyle bir artışın, özellikle 1 Ağustos yaklaşırken yaşanıyor olması da; Bitcoin ATM’leri fikrinin olası bir hard fork durumundan kötü yönde etkilenmediğini gösteriyor.

Dünya’da türlü türlü ülkelerin artık Bitcoin’in bir para birimi olduğunu kabul etmenin de ötesinde, ATM’lerini açmaları gerçekten tüm dijital para piyasası için umut verici bir olay. Her geçen gün daha fazla alanda kabul gören dijital paralar, umuyoruz halka indirgenmeyi de başarabilir.

CoinSource tarafından bir markette uygulanan Bitcoin ATM'si
CoinSource tarafından bir markette uygulanan Bitcoin ATM’si
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment