Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğa Koşusu Bu Verilere Göre Daha Bitmedi

Son bir hafta içerisinde boğa rallisi gören Bitcoin, 19 bin dolar seviyesinden 24 bin dolara kadar çıkarak kripto para piyasasına canlılık getirdi. Son 24 saat içerisinde gördüğü fiyat düşüşü ise bazı analistlerin düzeltme yorumları yapmasına ve yatırımcıların “boğa rallisi bitti mi?” sorularına meydan verdi. Bununla birlikte, CryptoQuant CEO’su “boğa koşusu henüz sona ermedi” dedi ve gösterdiği verilerle bu iddiasını destekledi.

CrytptoQuant analiz şirketi kurucusu Ki Young Ju, Bitcoin boğa koşusu hakkında bazı analizlerini paylaştı. Dump riskinin farkında olduğunu dile getiren CEO, balinaların borsalarda hala aktif olduğunu söyledi. All Exchanges Inflow Mean (144-block MA / Tüm borsalara yapılan giriş akışının ortalaması) verisine dayanarak yorumda bulunan Ki Young, “Bu indikatör ne zaman 2 BTC seviyesine gelse, Bitcoin ya bearish trende giriyor ya da BTC fiyatı yatay yönlü seyrediyor.” dedi ve kasım ayından beri fiyatın yatay yönlü olduğunu belirtti.

bitcoin-boğa
Kırmızı dairelerle işaretli alanlar, indikatörün 2 BTC’nin üzerinde olduğunu gösteriyor.

Düzeltme gelse bile toparlanma kısa sürer

Ki Young, şu durumda Bitcoin’de keskin bir düzeltme görülse bile toparlanmanın oldukça hızlı olacağını dile getirdi. Ardından iki makro veriye daha açıklamasında yer vererek boğa koşusunun neden devam edeceğini açıkladı.

CEO, öncelikle borsalardaki Bitcoin rezervinin düşüşte olduğunu söyledi ve ardından borsalardaki sabitkoin rezervlerinin ise yukarı yönlü hareket ettiğini belirtti. Ki Young’un paylaştığı grafiklerde, borsalardaki sabitkoinlerin 2.5 milyar seviyesini geçtiği, bununla birlikte Bitcoin’lerin 2.4 milyonun altına gerilediği görülüyor.

bitcoin-boğa
Solda: Tüm borsa cüzdanlarında tutulan BTC’ler. Sağda: Tüm borsa cüzdanlarında tutulan sabitkoinler.

“Boğa koşusu henüz bitmedi”

Bu yıl Bitcoin’de görülen ATH’nin 2017 yılına kıyasla daha farklı olduğunu savunan Ki Young, bu görüşünü desteklemek adına Exchange Netflow (Tüm borsalara akan veya borsalardan çıkan BTC oranını gösteren indikatör) göstergesinin çok büyük bir oranda borsalardan Bitcoin akışı olduğunu gösterdiğini söyledi ve “Boğa koşusu henüz bitmedi” yorumunu yaptı.

CEO’nun paylaşmış olduğu grafikte, 2017 – 2018 yılları arasında BTC’lerin borsalara taşındığı, bu yıl ise borsalardan çıktığı görülüyor.

bitcoin-boğa

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!