Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası Novogratz, Yatırım Yaptığı Coin’leri Açıkladı

Bitcoin (BTC) boğası olarak da sektörde yer edinen Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kripto para sektöründeki varlıklarını nasıl dağıttığını açıkladı. Ünlü BTC yatırımcısının varlığının büyük bir kısmını BTC’ye dönüştürmesi tabii ki pek şaşırtıcı olmadı.

Bitcoin Yine Lider

Novogratz, kripto para sektöründeki portföyünün %87’sini Bitcoin’in oluşturduğunu belirtti. Çoğunlukla BTC odaklı açıklamalarda ve tahminlerde bulunan tecrübeli ismin Ethereum yatırımı ise şaşırtıcı oldu. Novogratz, %10 oranında Ethereum’a sahip olduğunu, geri kalan yüzde ile de DeFi projelerine yatırım yaptığını açıkladı.

Kripto para sektöründe Bitcoin dışındaki her şeyin büyük bir gizem olduğunu ifade eden Novogratz, yine de “etkileyici projeler” olduğunu da itiraf etti. Küçük miktarlarda da olsa yatırım yapılacak projeler olduğuna değinen Novogratz, aslında bu ay yaşanan DeFi çılgınlığına vurgu yapmış oldu.

Elektronik araç devi Tesla’nın hisselerinde görülen çılgınlığın bu ay kripto para sektöründe de görüldüğü biliniyor. Novogratz, Bloomberg’e verdiği röportajında da bu benzetmeyi yapmış ve DeFi projelerine dikkat çekmişti. Bazı projelerin çok hızlı likidite topladığını belirten milyarder, böyle bir şeyi hiçbir piyasada görmediğini de vurguladı.

Bitcoin uni coin

Ancak Novogratz’ın yatırım portföyünden de görülebileceği üzere DeFi projelerinin sunduğu risk, bunlara olan yatırımı sınırlıyor. Uniswap gibi projeler çok ciddi kazançlar ve artışlar ile gündeme gelse de Hotdog gibi değeri bir anda sıfıra inen projelerin varlığı da unutulmamalı ve riskler sınırlandırılmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment