Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsasından Apple, Amazon Hissesi Alınacak

Kripto para yatırımcıları yakın gelecekte Apple, Amazon gibi dev isimlerin hisselerini bir Bitcoin borsası aracılığıyla alıp satabilecekler. En büyük kripto para borsalarından biri olan FTX; kullanıcılarına bu hisselerin tokenlaştırılmış hali ile işlem yapma imkanı tanıyacak.

Bloomberg haberine göre FTX adlı Bitcoin borsası, kripto para yatırımcılarına yeni bir finansal ürün sunabilmek için kolları sıvadı. Şirket yaptığı çalışmalar sonrasında bazı büyük şirketlerin hisselerini tokenlaştırma kararı aldı. FTX bunun için Almanya merkezli CM Equity AG ve İsviçre merkezli Digital Assets AG adlı iki farklı şirketten destek alacak.

Dev isimlerin hisseleri alınıp satılabilecek

FTX borsasını kullanan kripto para yatırımcıları bu borsa aracılığıyla tokenlaştırılmış hisse ticareti de yapabilecekler. Aktarılan bilgilere göre Apple, Amazon gibi şirketlerin yanı sıra Facebook, Netflix, Tesla gibi devlerin hisselerinin de tokenlaştırılması planlanıyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketin bu hamlesinin yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacağına inanıyor. Çoğu kişinin hisse alıp satmakta, hisse piyasasına giriş yapmakta zorlandığını söyleyen Bankman-Fried, bu sürecin FTX aracılığıyla kolaylaşacağına inanıyor.

Tam olarak nasıl işlem yapılacak?

Bir Bitcoin borsası olan FTX insanların doğrudan hisse alıp satmasına imkan tanımayacak. Bunun yerine bu hisselerin tokenlaştırılmış versiyonları satışa çıkarılacak. FTX’in borsada satacağı bu hisse tokenlarının dayanak varlığı ise CM Equity tarafından yönetilecek.

Bloomberg bu tokenların bir makbuzu, hatta bir borsa yatırım fonunu andırdığını belirtti. Kullanıcılar bu işlemleri yaparken borsaya belli bir hizmet bedeli ödeyecekler ancak bunun dışında ekstra bir maliyet olmayacak. Kayıt işlemlerinin perşembe günü başlayacağı, alım-satım işlemlerinin de bundan çok kısa bir süre sonra başlatılacağı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!