Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkez Bankası: “Dijital Para İçin Hazır Olmalıyız”

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem, ülkenin dijital para konusunda hazırlıklı olması gerektiğini ve bankanın bunun için G7 üyeleri ile iş birliği yaptığını açıkladı.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem, verdiği bir röportajda ülkenin dijital merkez bankası parası çalışmalarına dair bazı detaylar paylaştı. Macklem, Kanada Merkez Bankası’nın dijital para konusunda teorik çalışmaları tamamlamak üzere olduğu ve artık daha somut çalışmalara geçiş yapılabileceği belirtti. Fakat Merkez Bankası Başkanı, şu an için gerek olmadığını söyleyerek bu dijital para projesini henüz hayata geçirmeyeceklerini vurguladı.

Diğer ülkelerden geri kalmamak gerekiyor

Kanada Merkez Bankası’nın dijital para çalışmalarının birkaç yıldır sürdüğü biliniyor. Kanada bu çalışmalar tamamlandığında kendi dijital parasını kullanıma sokmayı planlamıyor. Ülkenin amacı, bir dijital para prototipi hazırlamak ve ihtiyaç duyulması halinde bu prototipi hızlıca devreye sokabilmek.

Merkez Bankası Başkanı Macklem, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu misyonun önemini yineledi. Reuters haberine göre Macklem, ülkenin şu anda kendi dijital parasını çıkarmasına gerek olmadığını söyledi. Fakat Merkez Bankası Başkanı bunu söylerken şunu eklemeyi ihmal etmedi:

“Eğer başka bir ülke kendi dijital parasını çıkarırsa ve biz geri kalırsak sorun yaşayabiliriz. O yüzden hazır olmak istiyoruz… Bir para birimini başka bir ülkeye gönderip orada da kullanmak mümkün. Bu sebeple başka bir ülkenin bize bir (dijital para) sürprizi yapmasını istemeyiz.”

Çalışmalar G7 ile ortaklaşa yapılıyor

Kanada Merkez Bankası Başkanı, ülkenin dijital para konusunda tek başına hareket etmediğini ve G7 ile ortaklaşa ilerlendiğini söyledi. G7 üyeleri arasında Kanada’nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Japonya yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!