Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatının Gidişatı Hakkında Uzmanlar Ne Düşünüyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı kesinlikle bu ayın en belirsiz haftalarından birisini yaşıyor. BTC/USD paritesi kısa süre içerisinde 500 dolarlık yükselişler veya düşüşler ile bu belirsizliğe katkı sağlıyor.  Peki Bitcoin fiyatının son günlerde yaşadığı bu sert hareketlerin sebebi ne ve uzman isimler bu konuda ne düşünüyor?

Bitcoin satışının arkasında madenciler mi var? 

Aslında ilk olarak Bitcoin fiyatının hafta başında yaşadığı sert düşüşün olası nedenlerini ele almak gerekiyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, yayınladığı bir gönderide madencilerin yüklü BTC satışı yaptığına işaret etti.

Bitcoin madencilerinin satış baskısını arttırdığını belirten Young Ju, buna rağmen yükseliş beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Ünlü CEO kısa vade için ise bunun iyi bir sinyal olmadığının altını çizdi.

Çin’deki kripto para ekosisteminin en etkili isimlerinden Dovey Wan de madencilerle ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Wan, madencilerin 2021 yılında devasa bir ralli beklediğini vurguladı. Buna dayalı olarak da Bitcoin madencilerinin şu an yine yüklü yatırımlar yaptığını belirten Wan, aslında Young Ju’nun sunduğu verilerle bağlantılı bir şey ortaya koydu.

Madencilerin yüklü BTC satışı yapması Young Ju’nun ifade ettiği gibi kısa vadede olumsuz olsa da hedefin Dovey Wan’ın belirttiği gibi olması, uzun vadede fiyatı olumlu etkileyebilir.

Kripto para borsaları likidite krizi yaşayabilir 

CoinCorner borsasının CEO’su Danny Scott da borsalardan çekilen Bitcoin miktarının da devamlı olarak artmaya devam ettiğini belirtti. Scott’a göre borsalardaki BTC’lerin çekilmesi, uzun vadede bir likidite krizi bile yaratabilir. Ancak bunun uzun vadeli yatırım için yapılması, uzun vadede yine Bitcoin için olumlu.

Bitcoin fiyatı için kısa vadeli görünüm 

Peki temel gelişmelerin dışında fiyat analizi konusunda uzmanların görüşleri neler?

Türkiye’nin sevilen kripto para analistlerinden Rookie, Bitcoin fiyatı için kritik noktaya işaret etti. Rookie’ye göre 18.500 dolar ile 18.600 dolar seviyeleri arasında olan bu kritik nokta, daha önce destek olsa da şu an direnç rolünü üstlenmiş durumda.

Kendi stratejisini açıklayan başarılı isim, “kırmızının” yani 18.600 dolar direncinin üstüne çıkılmadıkça alım yapılmaması gerektiğini ima etti. Rookie bunun yanı sıra olası bir düşüşte ise sarı ile işaretlenen desteğin yani 17.000 dolar ile 16.800 doların altına inilmedikçe alım yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Küresel çapta tanınan kripto para analisti Michael van de Poppe ise BTC için ilk destek noktasının 17.600 dolar ile 17.800 dolar arasında yer aldığını belirtti.

BTC/USD paritesi ise basın saati itibarıyla 18.269 dolardan işlem görüyor ve konsolidasyonuna devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!