Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Ticari Hacminde Umut Veren Boğa İzleri!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto‘nun insanların kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olması amacıyla piyasaya sürülmesinden bu yana birçok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar yol kat etti. 10 yıllık süre içerisinde finansal uzmanlar, banka ve finansal kurum CEO’ları ve hatta Nobel ödüllü ekonomistler bile kripto para birimlerinin balon olduğunu, bunların yakında patlayacağını ifade etse de, gelişmekte olan bu varlık sınıfı her düşüşte kendisini toparlamayı bir şekilde başardı.

En son 2017 yılının Aralık ayında inanılmaz bir yükseliş elde eden BTC, bazı kripto para borsalarında 20.000 doları geçmiş ve ulaşılamaz denilen seviyelere ulaşmıştı. Bu esnada doğal olarak bütün kripto para piyasası da yükselmiş ve toplam piyasa hacmi yüz milyarlarca doların üzerine çıkmıştı. Daha sonra sert bir düzeltme ve düşüş dönemine giren piyasa, neredeyse %80 civarı genel bir değer kaybına neden oldu ve BTC 3.100 dolara kadar gerile.

Bitcoin’in Ticari Hacminde Yeni Rekor

Özellikle 2018 yılının Kasım ayında 6.000 doların aşağısına inilmesi ile başlayan kripto para kışı, 2019 yılının Nisan ayı itibariyle yerini bahara bıraktı. Dünyanın ilk kripto para birimi kısa süre içerisinde 1.200 dolarlık bir sıçrama yaparak, umutları tazeledi ancak görünüşe göre ortada 1.200 dolarlık sıçramadan çok daha önemli bir unsur bulunuyor. 

Kripto para piyasasının boğa dönemi olarak kabul edilen 2018 Ocak esnasında 24 saatlik ticari hacim 52 milyar dolar ile rekor kırsa da, baharın müjdecisi olan 4 Nisan 2019 tarihinde görülen 24 saatlik hacim adeta bunu ikiye katlamayı başardı. CoinMarketCap verilerine göre kripto para piyasasının tamamı 4 Nisan 2019 tarihinde 88 milyar dolarlık bir ticari hacmi aşarak, bugüne kadar görülmüş en yüksek 24 saatlik hacme imza attı.

Elde edilen bu rekor sonrası Bitcoin ufak bir düzeltme yaşasa da, basın saatine göre 5.212 dolarlık birim fiyat ile hala yükselişin sinyalleri verilmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment