Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Bölgenin Altına İnerse Yeni Bir Düşüş Gelebilir

Bu hafta 12,400 dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı şu anda 11,700-11,800 dolar aralığında seyrediyor. Hisse ve altın piyasalarındaki belirsizlik sürerken, kripto para piyasasının ne yönde hareket edeceği de merak ediliyor. Crypto Michael adlı analiste göre yatırımcıların bu süreçte dikkat etmeleri gereken bazı noktalar var. Bu analiste göre Bitcoin, belli bir seviyenin altına inerse yeni bir düşüş gelebilir.

Sosyal medya Crypto Michael olarak tanıdığımız Michael van de Poppe, günlük Bitcoin analizini paylaştı. Michael Bitcoin’in hala boğa piyasasında olduğunu ve yeniden 12,000 doların üstüne çıkabileceğini düşünüyor. Öyle ki kendisi dün akşamki analizinde Bitcoin fiyatının 12,100-12,200 dolar bölgesini test edebileceğini açıkladı.

Michael bu yorumları yaparken piyasada aşağı yönde bir hareketlilik görülebileceğini söylemeyi ve yatırımcıları bu yönde uyarmayı ihmal etmiyor. Bitcoin’in bugün 1,930 dolara kadar düşen ons altını takip etmesi, daha büyük bir düşüşün habercisi olabilir.

Bu Bölgeye Dikkat Etmek Gerekiyor

Piyasada. yeni bir yükseliş mi görülecek, yoksa yeni bir düşüş mü; elbette bilinmiyor. Fakat analistler Bitcoin fiyatında hangi bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini önceden kestirebiliyorlar. Crypto Michael’a göre Bitcoin yatırımcılarının rüzgarın ters yönden esmeye başlaması halinde dikkat etmeleri gereken bir nokta var. Bu da 11,668 dolar seviyesi.

Michael van de Poppe; Bitcoin’in 12,000 doları test edebileceğini düşünüyor düşünmesine ama bunun için öncelikle 11,700 doların altına düşülmemesi gerektiğini vurguluyor. Michael’ın analizine göre Bitcoin fiyatının 11,668 dolar seviyesinin altına inmesi, fiyatın 11,500 doların altına doğru kaymasına yol açabilir.

Yukarı Yönde Hareketlilik Gelebilir

Crypto Michael yatırımcıları Bitcoin fiyatında yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyarsa da bazı uzmanlar kripto para piyasasının aşağı değil yukarı yönde hareket edeceğini düşünüyorlar. Grayscale Investments’ın Bitcoin hakkında hazırladığı rapora göre son haftalarda yaşanan birçok gelişme Bitcoin’in lehineydi.

Fed’in para basma politikasını, kripto para piyasasındaki arz/talep dengesini, kripto para borsalardaki genel durumu ve daha farklı birkaç veriyi inceleyen Grayscale ekibi; Bitcoin’in şu anda 2016’nın başındakine benzer bir tablo çizdiğini açıkladılar. Bu açıklama Bitcoin yatırımcılarına umut verebilir çünkü Ocak 2016’da 430 dolardan işlem gören Bitcoin, aylar süren akümülasyon sürecinin ardından Aralık 2017’de neredeyse 20,000 dolara kadar çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment