Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OneCoin Davası İki Kardeşi Karşı Karşıya Getirdi

OneCoin kurucusu Ruja Ignatova’un kardeşi Konstantin Ignatov, Amerika’da süren dolandırıcılık davasında Ruja aleyhine ifade vermeyi kabul etti. Hakkında başka bir dava daha açılan Konstantin Ignatov, kardeşine karşı açılan OneCoin davası için tanıklık yapmayı kabul etti.

Kripto para dünyasının saadet zinciri olarak ünlenen OneCoin’in Amerika’da davası hala sürüyor. Kripto para kraliçesi Ruja Ignatova, 2016 yılında kurduğu OneCoin sistemi ile 4.4 milyar dolar topladı ve 2017’nin sonunda kayıplara karıştı. OneCoin’in bir dolandırıcılık sistemi olduğunu düşünen yatırımcılar konuyu yargıya taşıdı. Manhattan ve New York mahkemelerinde ortaklaşa görülen davada Ruja Ignatova’nın kardeşi ve OneCoin’in ortağı Konstantin Ignatov, OneCoin mağdurlarıyla iş birliği yapmaya ve Ruja aleyhine ifade vermeye yanaştı.

90 Yıl Hapis Cezası  

İki kardeşi karşı karşıya getiren davada Konstantin Ignatov, OneCoin’in bir dolandırıcılık olduğunu kabul etti. Konstantin Ignatov’un yargılanması tamamlandı. Kardeşi Ruja Ignatova ile beraber kara para aklama ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla açılan davadan Konstantin Ignatov hakkında 90 yıl hapis cezası isteniyor. Konstantin Ignatov, mahkemenin anlaşma olarak sunduğu; kardeşi Ruja Ignatova aleyhine ifade vermesi ve OneCoin mağdurlarıyla iş birliği yapması koşullarını kabul etti. Sanık olarak yargılandığı dosyada, Konstantin Ignatov bundan sonra kardeşi Ruja Ignatova aleyhine tanıklık yapacak.

Kayıp kripto para kraliçesi Ruja Ingnatova hala bulunamadı ama kardeşi Konstantin Ignatov’un ifadesiyle OneCoin üzerinden kara para aklaması için tutulduğu iddia edilen Avukat Mark Scott yakalandı. Konstantin Ignatov, Phoenix Thoroughbreds’in sahibi Amer Abdulaziz Salman’ın ve Ruja Ignatova’nın eski sevgilisi Gilbert Armena’nın, Mark Scott ile birlikte çalıştığını söyledi. Bu iddiadan sonra Phoenix Thoroughbreds, OneCoin’le ilişkilendirilmesi yüzünden Fransa’da düzenlenen at yarışlarından men edildi.

İnternet sitesi geçtiğimiz sene kapanan OneCoin kendine hala yatırımcı ve destekçi buluyor. Türkiye’de pek çok yatırımcısı olan OneCoin’i, İngiltere artık dolandırıcılık yapısı olarak görmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment