Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Uyardı: Altın Satın Almadan Önce Düzeltmeyi Bekleyin

Efsane yatırımcı Mark Mobius altın satın alacakları uyardı. Mobius, altın için bir düzeltmenin kapıda olduğunu ve yatırım yapacakların bu düzeltmeyi beklemesini tavsiye ettiğini söyledi. Yatırımcı, ABD seçim sonuçlarının ekonomiyi nasıl etkileyeceğine de değindi.

Geçtiğimiz aylarda oldukça hareketli bir grafiğe sahip altın piyasası, yatırım yapmak isteyenler ve halihazırda yatırımı olanlar için dikkatle izlenmesi gereken bir süreçten geçiyor. Koronavirüs’ün dünya çapındaki etkisi ile insanlar yatırım tercihlerini altından yana yaptı ve altın ağustos ayının başında, ons bazında 2 bin doları geçerek rekor kırdı. Milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın Barrick Gold hisselerine yatırımıyla da altındaki yükseliş pekişti. Fed’in temmuz ayı toplantısı ve Rusya’dan gelen aşı haberinin ardından ağustos ortalarına doğru bir çekilme yaşayan altın küçük bir düşüş göstererek ons bazında yaklaşık 1,900 bandından işlem gördü. İşte bu çalkantılı tablo ve inip çıkan altın fiyatları, yatırımcıların için ‘ne zaman alım-satım yapmalıyım’ sorularını beraberinde getirdi.

Öncü yatırımcı ve Mobius Capital Partners LLP’nin kurucusu Mark Mobius geçtiğimiz günlerde altın hakkında yaptığı açıklamada, yatırımcıların alım yapmadan önce düzeltmeyi (fiyatın %10 veya daha fazla düşmesi) beklemeleri gerektiğini belirtti. En kârlı yatırımların hisse senetleri ve altın gibi değerli madenler olduğunu söyleyen Mobius, bir fiyat düzeltmesi olmadan altın ya da başka bir değerli metal satın alınmasına karşı olduğunu söyledi. Ünlü yatırımcı altının dışında, güçlü bilançolara ve artan kazançlara sahip şirket hisselerinin de akıllıca yatırımlar olacağını vurguladı.

Trump’ın Yanında Durdu

Financial News’e yaptığı açıklamalarda Mobius, bu yıl sonu yapılacak olan ABD başkan seçimlerinde Joe Biden ve Biden’ın seçilmesi halinde başkan yardımcısı olması beklenen Kamala Harris’in başa geçmesinin hem Amerika hem ekonomi açısından felaket bir durum yaratacağını söyledi.

Mobius, Trump galibiyetinin borsadaki etkileri sorulduğunda; bunun olumlu bir gelişme olacağını belirtti. Ünlü yatırımcı Trump’ın amacının insanları çalışma hayatına geri döndürmek, işsizliği azaltmak ve genel olarak ekonomiyi canlandırmak olduğunu da ekledi.

Türk Ekonomist de Uyarmıştı

Ünlü ekonomist Emre Alkin de, geçen hafta yaptığı açıklamayla altın yatırımcılarını uyardı. Fiyatı daha da artacak ümidi ile altın yatırımı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Alkin, piyasaların her zaman bir fırsat sunacağını söyledi. Ekonomist yayınladığı yazı ve video ile altın yatırımcılarının bu tip fırsatları beklemesi gerektiğini de belirtti.

Emre Alkin, medya ve kitlesel hareketlerin heyecanına kapılarak yüksek fiyatlardan altın almak yerine, hedef alış – satış fiyatları koymanın gerekliliğini hatırlattı. Geçmişten örnekler veren uzman ekonomist, İran-Irak Savaşı döneminde bu tarz kitlesel heyecanla; çok yüksek fiyatlardan altın satın alan yatırımcıların zararlarını kapamalarının 40 sene aldığını da söyleyerek, insanları günümüzde de böyle bir duruma düşme ihtimali konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment