Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett Haberi Altın Şirketine Yaradı

Barrick Gold hisseleri, Koronavirüsün ekonomik etkileri ve efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın yüklü miktarda hisse alımının etkisi ile uçuşa geçti. Dünyanın önde gelen altın madeni şirketinin hisseleri son 24 saatte yaklaşık %11 arttı. Warren Buffett tarafından gelen bu haberle büyümeye başlayan altın şirketi, böylece güne iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Kanada merkezli bir şirket olan ve altın madenciliği yapan Barrick Gold, hisse değerlerini yıl başından bu yana %45 arttırdı. Pozitif yöne giden bu grafiğin en önemli iki oyuncusunun Warren Buffet ve pandemi sürecinin yatırımcı üzerindeki kaygılandırıcı etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Şirket faaliyetlerini dünya çapında, 13 ülkede bulunan 16 maden ile sürdürüyor. Barrick Gold şirketi, altının yanı sıra bakır madenciliği ile ilgili operasyonlar da yürütmekte.

Warren Buffett 20 Milyondan Fazla Barrick Gold Hissesi Satın Aldı 

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, birçok banka hissesini satışa çıkararak Barrick Gold Corporation’dan yaklaşık 563 milyon dolar değerinde hisse satın aldı. Apple hisselerinin 89 milyar dolardan fazlasına sahip olan Berkshire için bu satın alım küçük bir adım gibi gözükse de, Barrick Gold cephesinde çok daha büyük bir etki buldu.

Altın yatırımını pek tercih etmeyen ve sevmeyen Warren Buffett, altına karşı nakit akışını direkt olarak sağlayan varlıkları tercih ettiğini belirten söylemlerde bulunuyordu. Buffet’ın Barrick Gold yatırımı bu sebeple daha da şaşkınlık yaratmıştı. Fakat bunun altın madenciliği devi için etkileri daha da açık bir şekilde görülmeye başlandı.

Buffett Hisselere İyi Geldi

İlk olarak altının koronavirüs salgının etkisiyle yatırımcıya her zaman güvenli bir imaj çizmesi, şirketin hisselerinin yılın başından bu yana %45’ten fazla artmasında önemli bir rol oynadı. Altın fiyatları, pandeminin ekonomi üzerindeki etkisi ile rekor kırarak ons bazında 2 bin doları aştı ve altın, bu yıl en iyi performans gösteren yatırım varlıklarından biri oldu.

Yatırımcılar için pandemi sebepli korkulara karşı güvenli liman olan altın senaryosunun yanına bir de Warren Buffet’ın hamlesi eklenince, şirketin hisseleri istikrarını sürdürmeyi başardı. Pandemiden önce, mart ayında yaklaşık 15 dolardan satılan Barrick Gold hissesi bu performansını neredeyse 2 katına katladı. Şu an Barrick Gold’un birim hisse fiyatı yaklaşık 30 dolardan satılıyor.

Barrick Gold Corporation hisse artışını gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment