Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Lira Bazında Rekor Tazeledi

Bitcoin fiyatı art arda gelen denemelerin ardından 12,000 dolar seviyesini geçti. En son 10 Ağustos’ta 12,000 dolar olan Bitcoin fiyatı bugün 12,200 dolara kadar yükseldi. Bitcoin ayrıca dolar kurundaki yükselişle birlikte TL bazında rekor tazeledi. Yerli borsalarda 90,000 liraya kadar çıkan Bitcoin, lira karşısında yeni bir rekor kırmış oldu.

Bitcoin fiyatı geçen hafta altın fiyatıyla birlikte düşüşe geçti ve 11,200 dolara kadar geriledi. Haftanın sonlarına doğru 11,800-12,000 dolar aralığına giren Bitcoin fiyatı, hafta sonu boyunca 12,000 doları test etti. Bitcoin’in çabaları bugün meyve verdi ve yatırımcılar 10 Ağustos tarihinden sonra yeniden 12,000 dolar seviyesini gördüler.

Altın ile Birlikte Yükseldi

Geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde değer kazanan tek varlık Bitcoin olmadı. Rusya’dan gelen aşı haberiyle hafif bir darbe alan altın da bugüne iyi bir başlangıç yaptı. Sabah saatlerinde 1,940-1,950 dolardan işlem gören ons altın şu an için 1,970-1,980 aralığında değerlendiriliyor.

Birçok finans uzmanı altın fiyatındaki yükselişin durmayacağını, altının Koronavirüs aşısına rağmen yükselmeye devam edeceğini söylüyordu. Bunun yanı sıra kripto para analistleri de özellikle Dave Portnoy cephesinden gelen haberlere, Bitcoin’in ağının güncel durumuna, altın piyasasındaki gidişata ve gittikçe güç kaybeden dolara atıfta bulunup BTC’nin yeniden 12,000 doları aşabileceğini söylüyorlardı.

Lira Bazında Rekor Geldi

Bitcoin bugün 12,200 dolara kadar çıkarak Dünya genelindeki pek çok yatırımcının yüzünü güldürdü. Fakat Bitcoin fiyatı bu sırada Türk Lirası’na karşı da yeni bir rekor kırmış oldu. Geçen haftalarda 80 bin liranın üstüne çıkıp Aralık 2017’deki 78 bin liralık rekorunu kıran Bitcoin, bugün itibarıyla 90 bin lira seviyesini de gördü.

Bitcoin fiyatı bugün yerli borsalarda 90,000 lirayı geçti.

Bugün değer kazanan tek varlık olmadığı gibi, lira karşısında yeni bir rekor kıran tek varlık da Bitcoin değil. 7.30 seviyesini aştıktan sonra yükselmeye devam eden dolar bugün 7.40 liraya kadar yükseldi ve böylece TL karşısında yeni bir rekor kırmış oldu. TCMB geçen hafta uzmanların yıl sonu döviz beklentisini 7,34 lira olarak açıkladı. Doların yılı bu seviyenin üstünde tamamlayıp tamamlamayacağı merak konusu.

Bu sırada altın fiyatlarının da yükselmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Ons bazında 1,980 dolara dayanan altın; gram bazında da 465 lirayı geçti. Altın, Bitcoin ve dolar üçlüsü Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam edecekler mi, zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment