Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Ağında Bir Büyük Ayrılık Daha

Bitcoin Cash‘in önemli bir bileşeni olan Bitcoin ABC geliştirme ekibi 1 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada çok tartışmalı bir güncellemeye imza attıklarını belirtti. Söz konusu güncellemenin 15 Kasım tarihinde uygulanacağı ve blockchain gelişimini fonlamak için yapıldığı belirtiliyor.

Ancak bu karar o kadar fazla itirazla karşılaştı ve topluluktan tepki aldı ki şu an blockchain ağının ikiye bölündüğü görülüyor.

Bitcoin ABC Ekibi Ayrılıyor

Bitcoin Cash aslında daha önce de benzer ayrılıklar yaşamıştı. 2017 yılında lider kripto para birimi Bitcoin’in fork’u olarak piyasaya giriş yapan BCH, daha sonra 2018 yılında kendi içinde ayrılık yaşadı. Bunun devamında Bitcoin SV piyasaya sürüldü ve şimdi de ağda üçüncü bir ayrılık yaşanacağı kesinleşti.

18 Ağustos tarihinde tanıtılan bu değişim, BCH madencilerinden belirli bir oranda vergi alınmasını hedefliyor. Bu verginin de blockchain ağının gelişimi için kullanılacağı belirtilmekte. Roger Ver ilk başta bu güncellemeyi desteklese de daha sonra gelen tepkiler üzerine bundan vazgeçmiş ve tam tersi yöne gitmişti.

Blok ödüllerinin sadece %92’sinin madencilere gideceği, kalan %8’in ise vergi olarak yönetime gideceği belirtilmekte.

Roger Ver bu uygulamayı “Sovyet tarzı” olarak nitelendirerek sert bir şekilde eleştirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment