Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Başbakanı Modi’ye Kripto Para Saldırısı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, John Wick adlı bir hacker örgütünün kurbanı oldu. Modi’nin Twitter hesabını çalan hackerlar, insanlardan bu hesap üzerinden kripto para talep etmeye başladılar.

İsmini John Wick adlı aksiyon filminden alan bir hacker örgütü, birkaç saat önce Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Twitter hesabını (@narendramodi_in) ele geçirdi. Hindistan Hükümeti henüz konuya ilişkin bir duyuru yayınlamamışsa da Twitter, Modi’nin hesabına ilişkin sorunun “farkında olduğunu” ve bu sorunu “çözmeye çalıştığını” duyurdu.

Kripto Para İstediler

Narendra Modi’nin neredeyse 62 milyon takipçili Twitter hesabını ele geçiren hackerlar, insanlardan kripto para istemeye başladılar. Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni bir fon oluşturulduğu imajı çizen hackerlar, insanlara bu fona bağışta bulunmaları için çağrıda bulundular.

John Wick adlı bu hacker örgütünün Modi’nin hesabını tam olarak nasıl ele geçirdiği bilinmiyor. Ancak CNN gibi kaynaklar, Modi’nin Twitter hesabının kişisel websitesi ile bağlantılı olduğunu ve hackerların bu siteyi hedef almış olabileceklerini öne sürdüler.

hindistan-basbakani-mori-kripto-para
Başbakan’ın hesabından yapılan paylaşımlar, India Today

Kripto Para Toplayabildiler mi?

Narendra Modi’nin hesabını ele geçiren hackerlar birkaç farklı tweet paylaşarak iki farklı kripto para adresi yayınladılar. Bunlardan biri Bitcoin, diğeri ise Ethereum adresi olarak tanımlandı. Ancak hackerlar, düzenledikleri bu saldırı sonucunda pek başarılı olabilmiş gibi durmuyorlar.

Modi’nin resmi hesabından yayınlanan bu cüzdan adreslerinin güncel durumuna baktığımızda iki kripto para adresinin de neredeyse boş olduğunu görebiliyoruz. Hackerların insanları kandırmak için kullandıkları bu adreslere şimdilik hiç kimse para göndermemiş gibi görünüyor.

Twitter bundan birkaç hafta önce de buna benzer bir saldırıya uğradı ancak o çok daha büyük ölçekliydi. Barack Obama, Elon Musk, Joe Biden gibi isimlerin hesaplarının hacklendiği o olayda hackerlar değeri 100 bin doları geçecek miktarda kripto para topladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment