Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Classic Kapanıyor ve Bitcoin Cash’i Destekliyor

Bitcoin Classic geliştiricileri, Mayıs 2018’e dek Bitcoin Cash’in “Bitcoin” olacağını iddia ederek Bitcoin Classic’i kapatma kararı aldılar.

Perşembe günü yapılan resmi açıklamaya göre Bitcoin Classic yöneticisi Tom Zander, Bitcoin Cash’i övdü ve Bitcoin Cash’in topluluk tarafından kabul görmesinin, Bitcoin Classic’in “amacına ulaştığı” anlamına geldiğini söyledi.

Tom Zander: “Hangi blockchain’in daha fazla güce sahip olacağı artık size kalmış…Yalnızca altı ay içinde eminim ki (Bitcoin Cash’e) artık ‘Cash’ demeyi bırakıp, yalnızca Bitcoin diyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

13 Kasım’da yeni bir hard fork umuduyla birlikte Bitcoin Cash’in fiyatı tam anlamıyla uçuşa geçti. Yüzde 35’ten fazla bir artış yaşayan Bitcoin Cash, kurulduğu günden bu güne neredeyse en yüksek değerine ulaştı. Haberin yazım saatine göre Bitcoin Cash 823 $’dan satışta.

Başarıya ulaşamayan SegWit2x‘in sonrasında, yatırımcılar ellerinde bulundurdukları varlıkları rakip Bitcoin fork’una, yani Bitcoin Cash’e aktarıyor gibi gözüküyor.

Tom Zander: “Orijinal ağın hala daha 1MB’de kalmış olması ve büyük ihtimalle her zaman öyle kalacak olması, Cash ağının başarılı olabileceğini kanıtlıyor. Artık piyasa karar verecek”

Hard fork haberlerine dek Bitcoin Cash’e çok yoğun talep olmasa da haberlerden sonra Bitcoin Cash ciddi oranda ilgi görmeye başladı.

Pirate Party of Sweden kurucusu Rick Falkvinge gibi kripto para sektöründeki önemli figürlerden de Bitcoin Cash ile ilgili olumlu yorumlar gelmeye başladı.

“Son gelişmelerden sonra, mevcut tüm geliştirici kaynaklarımı yazılımımı Bitcoin Cash’e geçirmek için kullanacağım. Yalnız olduğumu da sanmıyorum.”

Buna ek olarak Bitcoin.com’dan Roger Ver de özellikle son zamanlarda orijinal Bitcoin ağına ağır eleştiler getirirken, Bitcoin Cash’i övmeye başladı. Dün attığı tweet şu görsele sahip:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Rackyt
    Posted 11 Kasım 2017 - 13:48 13:48

    Bu tarz oyunlara gelmeyin spekülasyon yaparak btc’yi düşürmek isteyenlerin oyunu

Leave a comment