Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dijital Rezerv Varlık; Ethereum İnternetin Teminatı Olma Yolunda -Bloomberg Intelligence

Bloomberg Intelligence, dijital rezerv varlık olma yolunda ilerleyen Bitcoin ile internetin teminatı haline gelebilecek Ethereum’un değer kazanmaya devam edebileceğini açıkladı.

Kasım ayı için yayımlanan analiz raporunda, vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan borsa yatırım fonlarının (ETF) Bitcoin’i olgunlaştırabileceği ve bitcoin vadeli işlem sözleşmesi piyasasının büyümeyi sürdürebileceği belirtildi.

ABD, Avrupa ve Kanada’nın kripto paralara dayalı borsa yatırım fonlarına ve vadeli işlem sözleşmelerine yeşil ışık yakarak Çin’e karşı verilen “soğuk savaşı kazanır” duruma geçtiğini belirten analistler, bu trendin Bitcoin fiyatını 100.000 dolara taşıyabileceğini açıkladı.

CME’deki vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan bitcoin ETF’leri, ABD’de bu yıl işlem görmeye başladı. Bunlardan ilki olan ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), iki günde 1.1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşarak tarihte 1 milyar dolar barajını en hızlı aşan ETF oldu.

Non-fungible token (NFT) ekosistemi ile tokenlaştırma sürecinin önde gelen platformu olan Ethereum’un, Bitcoin’e eşlik ederek değer kazanabileceği ve 2021’deki performansını sürdürebileceği düşünülüyor.

“Talep büyüyor, dolaşımdaki miktar azalıyor ve Ethereum’un finansın ve paranın dijitalleşmesinde merkezde yer alıyor olması, fiyatın daha da artması için zemin oluşturuyor.”

ETH 1.0 ile ETH 2.0 arasında konumlanan Beacon Chain’i uygulamaya koymasının ardından proof-of-stake algoritmasına geçmeye hazırlanan Ethereum, bugün 4.600 doları aşarak şu ana kadarki fiyat rekorunu tazeledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!