Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşü Merkeziyetsiz Borsayı Vurdu: Tarihe Geçen 9 Milyon Dolarlık Kayıp!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) GMX üzerinde long (uzun) pozisyon açan yatırımcılar tarihi bir tasfiye yaşadı.

Bitcoin’de (BTC) yaşanan düşüş birçok kripto para yatırımcısını doğrudan etkiledi. Son dönemlerin yükselen borsası GMX üzerinde yükseliş yönlü vadeli işlem alan kullanıcılar, 14 Haziran Çarşamba günü rekor seviyede tasfiye yaşadı. On-chain analiz platformu Defi Moon tarafından sağlanan verilere göre bir gün içerisinde long (uzun) pozisyonların tasfiyesi 8,67 milyon dolara ulaştı.

Buna benzer bir tasfiye 17 Haziran 2022‘de 7,5 milyon dolara ulaşarak yaşanmıştı.

GMX platformu tarafından şimdiye kadar 3,1 milyon dolarlık işlem ücreti alındı ve bu sayının tamamı tasfiyelerden geldi. GMX’in en büyük destekçilerinden biri eski Bitmex CEO’su Artur Hayes olarak biliniyor. DeBank verilerine göre Hayes’in cüzdanında yaklaşık 9 milyon dolar değerinde GMX bulunuyor.

Öte yandan GMX geçtiğimiz yılın sonlarında kısa bir süre de olsa günlük işlem ücreti hacmi bakımından Uniswap’ı (UNI) geride bırakmıştı.

CoinGecko verilerine göre büyük tasfiyenin yaşandığı 14 Haziran günü %5,90 düşüş yaşayan GMX, 45,74 dolardan 43,04 dolara kadar geriledi. GMX yazım esnasında 44,06 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!