Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşüne Sebep Olarak Mt.Gox Cüzdanlarındaki Hareketlilik Öne Sürülüyor

Sosyal medyada yayılan söylentilere göre MT.Gox cüzdanlarından yaklaşık 16 bin Bitcoin ve Bitcoin Cash, Kraken borsasının cüzdanlarına taşındı.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 9.742 dolar seviyelerini gördükten sonra düşüşe geçti. Yazım saatine göre 8850 dolardan işlem gören Bitcoin’in bu düşüşünün sebebi olarak yine MT.Gox hedef gösteriliyor.

Mt. Gox 2018 yılının ilk aylarında atanan kayyum ile birlikte tekrar gündeme gelmişti. Yaklaşık 400 milyon dolarlık Bitcoin ve Bitcoin Cash satışı sebebi ile düşüş trendini başlattığı yönünde suçlamaların hedefi olmuştu. Sonrasında kayyum yaptığı açıklamalarda yapılan satışların dalgalanmaların sebebi olmadığını ileri sürmüştü:

“Lütfen BTC ve BCH’ın pazar fiyatları ve bizim yaptığımız BTC/BCH satışıyla ilgili korelasyonu analiz etmekten sakının. Bu varsayım BTC/BCH satışları ve benim tarafımdan yönetilen adresler tarafından yapılan BTC/BCH transferlerinin aynı zamanda yapıldığına dayanıyor. Böyle bir varsayım yanlış.”

Şimdi ise Mt.Gox’ın cüzdanlarından 16 bin Bitcoin’i Kraken borsasına satmak üzere gönderdiğine dair iddialar dolayısı ile Bitcoin’in düşüş yaşadığı düşünülüyor. Mt. Gox’ın cüzdanlarının izlendiği bir site üzerinden de görüldüğü üzere ellerinde kalan Bitcoin’lerin bir kısmının yine satılmak üzere borsalara gönderildiğine dair iddialar dolanıyor.

Henüz iddia olmasına rağmen böylesi bir etki yaratmış olsa da ilerleyen günlerde BTC’nin bu gibi manipülasyonlara nasıl tepki vereceğini hep birlikte göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment