Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bu Göstergeye Göre 720 Bin Dolar Olabilir

Bitcoin önceki yıllarda sergilediği halving performansını gösterebilirse Bitcoin’in değeri 340 bin dolar olabilir. 4 yılda bir gerçekleşen ve üçüncüsünü bu sene geçirdiğimiz halving ile Bitcoin (BTC) fiyatlarının artıp artmayacağı hem yatırımcılar hem piyasaya ilgi duyanlar tarafından merak edilen konulardan biri.

Twitter’ın önemli analiz kaynaklarından biri olan ChartsBTC, geçtiğimiz yıllardaki halving döngülerinde en düşük ve en yüksek fiyat verilerini paylaştı. Açıklamaya göre; Bitcoin 2012’deki boğa koşusunda 36 kat, 2016’daki boğa koşusunda ise 17 kat değer kazandı. Bu yılın tahminleri, eğer BTC’nin şu zamana kadarki en yüksek değeri olan 20 bin dolardan işlem görürse değerini 720 bin dolara çıkarabileceği yönünde. BTC için en yüksek fiyatı baz almayıp 2012 yılındaki boğa koşusunu tekrarladığını düşünürsek, Bitcoin değeri 340 bin dolar olabilir.

Bitcoin’in 340 bin dolara çıkabileceğini gösteren grafik, Kaynak

Bunlar Yalnızca Matematiksel Veri

ChartsBTC 720 bin dolar gibi hedeflerin mümkün olduğunu söylemekle birlikte bu rakamların yalnızca, istatistiksel verilerin bir sonucu olduğunu da belirtti. Geçtiğimiz döngülerdeki oranlar hayata geçerse önümüzdeki 18 ay içinde BTC fiyatının 250 bin – 1.6 milyon dolar  aralığında olması gerektiğini söyleyen ChartBTC bunun gerçekleşmesinin çok minik bir ihtimal olduğuna da değindi.

Halvingin BTC Fiyatı Üzerindeki Etkisi

Halving, 4 yılda bir madencilerin çıkardıkları bloktan kazandıkları BTC’nin ‘yarılanması‘ anlamına gelmektedir. Buradaki amaç hem yeni Bitcoinlerin sirkülasyona girme hızına azaltmak hem de sınır olan 21 milyona ulaşmasını yavaşlatmaktır.

Bazı analistlere göre Bitcoin arzının erişilebilirliğinin azalması, talebin artması dahilinde Bitcoin fiyatını hızla arttırabilir ve hatta yeni rekorlar görmesini sağlayabilir. Meltem Demirörs gibi bazı uzmanlar ise, piyasadaki hakim görüşün tersine, halving etkinliğinin BTC fiyatı üzerinde bu kadar etkili olmayacağını savunuyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment