Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın ODL İşlem Hacminin Yüzde 20’si XRP ile Yapıldı

Önde gelen blok zinciri şirketlerinden biri olan Ripple’ın Başkan Yardımcısı ve Ürün Yöneticisi Asheesh Birla, farklı para birimleriyle işlem yapılması için geliştirdikleri On-Demand Liquidity (ODL) sisteminde XRP’nin yüzde 20’lik işlem hacmine sahip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da açıklama yapan Birla, 2020’nin ikinci çeyreğinde ODL işlem hacminin yüzde 20’sinin XRP ile gerçekleştiğini söyledi. Yaptığı açıklamada; kripto para piyasalarında yaşanan hareketliliği değerlendiren Birla, “ODL ürünümüzde tüm işlemlerin yaklaşık beşte birinde XRP kullanıldı” dedi.

Birla, “Tüm işlemlerin yaklaşık beşte birinde XRP kullanıldı.” Kaynak:

 

Birla, XRP’nin özellikle Meksika, Avusturya ve Filipinler’de tercih edilen ODL sisteminde iki farklı para birimi arasında köprü olduğunu belirtti. Ayrıca Birla, XRP’nin bu bağlayıcı hizmetinin karşılığında RippleNet’teki tüm işlemlerin neredeyse beşte birine denk geldiğini kaydetti.

XRP, ODL ile Büyüyor 

Martin North’un Youtube kanalında XRP’nin gelişimi hakkında konuşan BTC Market İcra Kurulu Başkanı Caroline Bowler, “Meksika’ya gerçekleşen transferlerin yüzde 10’u Bitso aracılığıyla ODL üzerinden gerçekleşiyor. Bitso’nun ODL sistemi üzerinden bir sonraki hedefi Meksika ve Amerika hattındaki transferlerin haftalık yüzde 20’sini yapmak” dedi.

Üç büyük ODL koridoruna sahip Ripple, geçtiğimiz aylarda iki büyük koridorda rekor XRP hacmine ulaştı. Meksika’da BitGo ile kurduğu koridor 23 milyon XRP, Avustralya koridorunda ise 8 milyon XRP barajını geçti.

ODL

Blok zinciri teknolojisi devlerinden biri olan Ripple, daha önce xRapid adıyla kurduğu; iki farklı para arasında hızlı ve sorunsuz para transferi sisteminin ismini On-Demand Liquidity (ODL) olarak değiştirdi. Sadece isim değişikliğine gitmekle yetinmeyen Ripple, sistemin altyapısını da güncelledi. ODL sistemi, iki farklı para birimi arasında minimum maliyet ve zaman harcayarak işlem yapma olanağı sağlar. ODL kullanan kurum veya kişiler uluslararası ödemeleri için hesap açmak ya da para dönüştürmek zorunda kalmaz. ODL sistemindeki kullanıcılar, likidite sağlamak için XRP kullanılır, bu sayede ellerinde döviz tutmak veya hesap açmak zorunda kalmadan saniyeler içerisinde para transferi yapabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment