Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Rekordan Sonra Hafif Düşüşe Geçti

Bu hafta sonu tekrar rekor kıran Bitcoin, küçük de olsa bir düşüş yaşadı.

Bitcoin 3 Kasım’da 7 bin 454 $ ile bir rekor kırmıştı ancak 5 Kasım’da, yani dün, 7 bin 601 $‘a çıkarak yepyeni bir rekor kırmayı başardı. Ancak fiyat uzun süre 7 bin 600 $ düzeyinde kalamadı ve kısa sürede tekrar 7 bin 400 düzeylerine düştü.

Bitcoin yeni bir rekor kırmış olsa da geçtiğimiz hafta toplamda 3 kez 7 bin 400’ün üstünde kalmayı başaramadı.

Bitcoin’in 8 bin $ sınırını görmesini engelleyen şey nedir? Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün değil. Ancak sebeplerden bazılarını inceleyelim.

Sebeplerden biri yatırımcıların tepkisi olabilir. Sosyal medyaya bakılacak olursa yatırımcılar, yaşanan artıştan sonra küçük bir düşüşün geleceğini düşünüyor ve bu yüzden temkinli davranmayı seçiyorlar. Bu durum Bitcoin’i iyice yükselmekten alıkoyuyor olabilir.

Bunun dışında yatırımcılar, yaklaşmakta olan SegWit2x hard fork’unun “bedava para” anlamına gelmediğinin farkına varmış olabilir. SegWit2x’in başarılı bir şekilde sona ereceğinin bir garantisi yok. Göz ardı edilmemesi gereken önemli sorunlar doğabilir ve bu durum yatırımcıları endişelendiriyor.

Haber yazım saatine göre Bitcoin’in anlık fiyatı 7 bin 329 $ düzeyinde ve CoinMarketCap’e göre %3 değer kaybetmiş durumda. Bitcoin 7 bin 400’ün üstünde kalmayı pek başaramasa da 7 bin 200 $ altına da uzun süreli düşmüyor.

6 Kasım Bitcoin Durumu
6 Kasım Bitcoin Durumu

Ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Fiyat analizlerine göre piyasada bir düşüş yaşanabilir.

Yukarıdaki tabloda görünenler:

  • Bearish (düşme eğilimli) fiyat – RSI (göreceli güç endeksi) ayrılığı gerçekleşti.
  • Fiyatlar 7 bin 425 $  düzeyindeki 4 saatlik 50-MA seviyesini atlatamadı.
  • 4 saatlik 50-MA zirvesini gördü.

Yorum:

  • RSI ayrılığı- 4 saatlik 50-MA’in başarıyla sonlanmaması ve hareketli ortalamanın (MA) zirveyi gördüğünü göz önüne aldığımızda 7 bin 44 $’a doğru bir düşüş yaşanması mümkün.
  • 7 bin 44 $’ın altında 4 saatlik bir düşüş 5 bin 376’den (25 Ekim en düşüğü) başlayan artışın artık bittiğinin göstergesi olabilir ve Bitcoin fiyatı gayet sağlıklı şekilde 6 bin 400- 6 bin 189 $ (21 Ekim en yükseği) düzeylerine inebilir.
  • Üst tarafta ise 7 bin 500 $ civarlarında gelecek bir takviye sayesinde Bitcoin yükselişe geçip 8 bin $ sınırına gelebilir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • numan
    Posted 07 Kasım 2017 - 15:56 15:56

    ne demek şimdi bu ya fb kazanır ya gs kazanır demek gibi oldu

Leave a comment