Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Sakin Sakin Rekora Koşuyor Olabilir

Son günlerde yükselişini korumayı sürdüren Bitcoin fiyatı için rekor seviyelerin görülüp görülemeyeceği tartışılır oldu. Analist Matt Weller de Bitcoin fiyatı ile ilgili yeni bir analiz paylaştı. Weller, Bitcoin’in kademeli bir şekilde rekora doğru ilerliyor olabileceğini iddia etti ve bu iddiasını çeşitli grafik analizleriyle destekledi.

Forex.com’da Bitcoin fiyatı ile ilgili yorumunu paylaşan Matt Weller, Bitcoin’in adeta küllerinden yeniden doğarak rekor seviyeye yükselmeye çalıştığını söyledi. Weller, 2017 yılındaki ralliye değinerek Bitcoin’in şu andaki fiyatının 3 yıl öncesine kıyasla daha yüksek olduğunu vurguladı.

bitcoin-fiyatı-rekorArdından da insanların Bitcoin’e olan ilgisinin düşük seviyede olduğunu şu grafik üzerinde gösterdi:

bitcoin-fiyatı-rekor
Weller’e göre, kullanıcılar coşkulu bir şekilde FOMO aşamasına gelirse Bitcoin’de görülen ralli kademeli olarak yükseliş yaşayabilir. 18 Kasım’da Santiment de 2017 Mayıs ayında görülen coşkunun bu yıl görülmediğini açıklayan bir grafik paylaşmıştı. Firma, yatırımcılar üzerinde bu yıl bir şüphe bulutu dolaştığını ima etmişti.

Weller’in BTC teknik analiz özeti

“Bitcoin, kısa ve orta vadeli dönemlerde aşırı alım (overbought) gördü. Bu da konsolidasyon veya geri çekilme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak Bitcoin 3 gün üst üste 18 bin doların üzerinde kapanış yaptığı için önünde çok az direnç seviyesi var.”

Bitcoin ağının aktif olduğunu ve artık çok daha güvenli olduğunu belirten analist, Bitcoin aktif adres sayısının hash oranı ile doğru orantılı bir korelasyon gösterdiğini belirtti. Ardından Paul Tudor Jones, Microstrategy, PayPal gibi kurumsal yatırımlara değinerek yatırımcıların kısa vadede dip seviyeden satın alım yapabileceğini, ardından ise Bitcoin fiyatı için rekor seviyelerin görülebileceğini söyledi. Orta vadeli yükselişin sorgulanmasına ise yalnızca 12 bin dolar seviyesinde bulunan destek noktasında görülecek bir kırılmanın yol açabileceğini dile getirerek analizini sonlandırdı.

Bitcoin fiyatı güncel bilgiler

Bitcoin CoinGecko verilerine göre 17,829 dolar seviyesinde işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde %1.4 değer kaybeden Bitcoin, hafta içerisinde %13.7 oranında yükseldi.

bitcoin-fiyatı-rekor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!