Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright’ın 20 Milyar Dolarlık Bitcoin Davası Ertelendi

Craig Wright ve Kleiman ailesi arasında süren milyar dolarlık Bitcoin davası Nisan 2021’e ertelendi. Bu kararın yanı sıra, kanıtlar ve Wright’ın ifadeleri hakkında da önemli kararlar alındı.

Kleiman ailesi ve Craig Wright arasında 1.1 milyonu aşan Bitcoin için süren yasal savaş 5 Nisan 2021 tarihine ertelendi. 1.1 milyonluk Bitcoin ise şu an yaklaşık 20 milyar dolar ediyor. Kleiman ailesi, kendisini gerçek Satoshi Nakamoto olarak ilan eden Wright’ın BTC servetinin yarısını vefat eden eski ortağı Dave Kleiman’a borçlu olduğunu öne sürüyor. Yeni tarih belirlenmeden önce duruşmanın 4 Ocak’ta yapılması bekleniyor.

Mahkeme belgelerine göre bu erteleme kararının kaynağı, mahkemenin kolaylaştırılmış ve odaklanmış kararlar vermesini sağlamakla birlikte; her iki tarafın da duruşmadaki pozisyonunu daha planlı bir sunumuna dönüştürmesine olanak vermek olarak açıklanıyor.

Son belgelere göre detaylar

Mahkeme, duruşmayı erteleme kararına ek olarak, duruşma sırasındaki açıklamalar konusunda da birkaç önemli karar aldı. Yayınlanan belgelere göre, Wright haksız ön yargı oluşmaması için bazı mesajların ve açıklamaların jüriye sunulmamasını talep etti ve olumlu yanıt aldı.

Örneğin Yargıç Reinhart’ın 27 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı “Dr. Wright ifadesi sırasında bana doğruyu söyleyen biri gibi gelmedi. İşler onun lehine olduğunda tüm detayları titizlikle hatırlarken, sular tersine döndüğünde kavgacı bir tavır sergileyip kaçamak cevaplar veriyor” açıklaması jüri ile paylaşılmayacak.

Ayrıca mahkeme belgelerine göre Wright, Ira ve Dave Kleiman kardeşleri arasında sıkı bir bağ olmadığı bu sebeple merhum Dave Kleiman bu parayı hak etse bile bunun kardeşi Ira’ya verilmemesi gerektiği çerçevesinde bir savunma hazırlıyor.

Wright’ın başı davalardan kurtulmuyor

Kendini Satoshi Nakamoto olarak tanıtan Avustralyalı iş adamı ve bilişim uzmanı Craig Wright, 2019 yılında gazeteci ve podcast sunucusu Peter McCormack ile de davalık olmuş durumda. Wright, kamuoyuna kendisinin gerçek Nakamoto olmadığını iddia ettiği McCormack’e bir dava açtı ve 130 bin doları aşan bir tazminat talep etti.

Peter McCormack’e Wright ile olan davasında Tether cephesinden destek geldi. Tether ve Bitfinex’te kıdemli danışman olarak görev alan Stuart Heogner, Wright’ı yalan söylemekle suçlayarak davada, McCormack’in yanında olduklarını belirtti. Wright Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin için de benzer bir dava açtı fakat dava sonrasında düşürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!