Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatında Sert Düşüş

Bitcoin geçtiğimiz gün 9 bin 200 dolar seviyesini aşmayı denese de bu denemelerinden meyve alamadı. Önündeki direnci kıramayan Bitcoin daha sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçti.

Bir süre 9 bin 100 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin fiyatı akşam saatlerinde 9 bin doların altına düştü. Bu düşüş gece saatlerinde de devam etti ve BTC 8 bin 700 dolar seviyesine çekildi.

Bitcoin’in 1 günlük grafiği

Uzmanlar Uyardı

Birçok kripto para analisti Bitcoin fiyatında buna benzer bir düşüş yaşanacağı yönünde uyarıda bulunuyordu. Rookie bundan bir gün önce yaptığı paylaşımlarla BTC’nin 9 bin 200 dolar seviyesini aşmakta zorlandığını vurgulamıştı.

Josh Rager ise biraz daha iyimser bir tahminde bulunup BTC’nin 9 bin 500 dolara kadar ilerleyebileceğini söylemişti. Ancak Rager da BTC fiyatının günü 9 bin 500 doların üstünde kapatmaması halinde olası bir düşüşün yaşanabileceğini belirtmişti.

Şimdiki Hedef Ne?

8 bin 700 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin’in şimdiki hedefi ne olacak elbette kesin olarak bilemiyoruz. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, Fed’in piyasalara para vermesi, ABD’deki başkanlık seçimlerinin kıran karana devam etmesi, Corona Virüs salgınının özellikle İtalya ve İran’da büyük paniğe yol açması derken kripto para piyasasının ne yönde hareket edeceğini tahmin etmek bir hayli güç.

Kripto para yorumcuları Bitcoin fiyatının en azından kısa vadede biraz daha düşebileceğini düşünüyorlar. Crypto Michael şu anda dikkat edilmesi gereken noktanın 8 bin 675 dolar seviyesi olduğunu söylüyor.

Selcoin ise uzun süredir Bitcoin’deki destek seviyesinin 8 bin 400 dolarda yattığını vurguluyor. Kendisi BTC’nin bu seviyenin de altına düşmesi halinde fiyatın 8 bin doların da altına inebileceği yönünde uyarıda da bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment