Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 10.000 Dolar Dip Hedefi Veren Arthur Hayes BTC Alımlarına Başladı

Kripto para borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, Bitcoin (BTC) alımlarına yeniden başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin için 10.000 dolar tahmini yapan Artur Hayes tarafından yakın tarihte paylaşılan bir blog gönderisinde, ralliyi kaçırdığını ve yeniden alımlara başladığını duyururken nedenlerine yer verdi. Makalesini ve BTC alım nedenini genel hatlarıyla ABD’nin para politikalarına bağlayan Hayes, dünyanın öncü ekonomisinin biriken borçlar nedeniyle sisteme yeni likidite eklemeye başlayacağını öne sürdü.

Gelecek faiz kararlarının ve potansiyel gevşemenin piyasalar üzerinde özellikle son bir aylık süreçte gözle görülür bir yükselişi tetiklediğini belirten Hayes, dip seviyesinden bu yana %50 yükselmiş Bitcoin’e bu fiyattan yatırım yapmanın bir noktada riskli olacağını da dile getirdi. Hayes ayrıca bir sonraki ralliyi kaçırmamak için alım yaptığını belirtirken düşüşlerde ekleme yapacağını söyledi.

Öte yandan risk piyasalarının, merkez bankalarının ve özellikle de FED’in bilançolarıyla uyumlu hareket ettiğini vurgulayan Hayes, dolar ve küresel merkez bankası likidite durumunun riskli varlıklar için şu günlerde olumlu olduğunu ifadelerine ekledi.

ABD Hazine Genel Hesabının (TGA) yaklaşık 500 milyar doları olduğunu hatırlayan Hayes, hazinenin borçlanma durumunun geldiği noktada bariz finansal hamlelerin yapılacağını ön gördü. Hazinenin bu noktada yeni harcamalar ve borçlanmalar yapabilmek için kasasındaki 500 milyar dolarlık varlıktan harcama yapma yoluna gideceğinin altını çizen Hayes, bu durumun sisteme likidite katacağını ve riskli varlık fiyatlarını yükselteceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!