Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Düşüş Uyarısı: Bitfinex Balinası Harekete Geçti

Bitcoin (BTC) analisti Cole Garner, kripto para borsası Bitfinex üzerindeki balina hareketliliğini inceledi. Alım-satım defterini inceleyen analist yaptığı değerlendirme sonucunda Bitcoin fiyatını yeni bir düşüşün bekliyor olabileceği kanısına vardı.

Bitcoin (BTC) fiyatı dün 13 bin 800 dolar seviyesine kadar çıktıktan sonra 13 bin dolara kadar düştü. BTC/USD paritesi an itibarıyla 13 bin 200 dolar seviyesinin biraz üstünde ilerlerken hem Bitcoin hem altcoin yatırımcıları BTC grafiğinin hangi yönde ilerleyeceğini merak ediyorlar. Scott Melker gibi popüler analistler şimdilik boğaların lehine yorumlar yaparken Cole Garner, BTC/USD paritesinde yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyarıda bulundu.

Bitfinex balinası yine harekete geçti

Bitcoin analisti Cole Garner dün akşam paylaştığı bir tweet ile Bitfinex üzerindeki hareketliliğe dikkat çekti. Garner, bir Bitfinex balinasının yüklü miktarda satış emri girdiğini açıkladı. Buna benzer bir tablo ağustos ayının başında da ortaya çıktığı için analistin bu yorumu BTC takipçilerini endişelendirdi.

bitcoin-bitfinex-balina-btc-usd
Garner tarafından paylaşılan BTC/USD grafiği, Kaynak

Yukarıdaki grafikte sarı kutuyla gösterilen yerler, Bitfinex balinasının girdiği satış emirlerine işaret ediyor. Bitfinex balinası ağustos ayının başında bir satış emri girdi ve Bitcoin ayın ilerleyen haftalarında trend kanalından çıkarak hızlı bir şekilde değer kaybetti. Güncel grafikte yeniden yüklü miktarda satış emri oluşmaya başladığını söyleyen Garner, bu grafiğe atıfta bulunarak şöyle bir yorum yaptı:

“Bence geçen seferkine benzer bir şey göreceğiz. BTC/USD bir süreliğine trend kanalının içerisinde kalacak ama satış emirlerinin yoğunlaştığı bölümün üstüne pek çıkmayacak. Nihayetinde de yeşil trend çizgisine kadar gerileyecek… Fakat bu gerçekleşmeden önce yeşil kutuyla işaretlenmiş bölgede bir alım fırsatı doğabilir. ABD’deki başkanlık seçimleri çekişmeli geçerse yatırımcıların hoşlanmayacağı bir belirsizlik doğar ve satış başlar. Ben bunun Bitcoin’i de etikeleyeceğini düşünüyorum. Ben olsam alım emrimi yeşil trend çizgisine koyardım.”

Bitcoin için yükseliş beklentisi yok değil

Bitfinex üzerindeki balina hareketliliğini inceleyen Garner yatırımcılara düşüş uyarısında bulunsa da herkes aynı görüşte değil. The Wolf of All Streets ismiyle tanınan Bitcoin analisti Scott Melker, boğaların hala güçten düşmediğini düşünüyor.

Aylık BTC/USD grafiğini baz alan analist, Bitcoin’in bundan yalnızca birkaç gün sonra aylık kapanış yapacağını söyledi. Güncel tabloyu baz alan ve ayın iyi şekilde kapanacağını söyleyen Melker, insanları biraz daha uzun vadeli grafikleri incelemeye çağırdı ve bu grafiklerde “ayı piyasasının izine rastlanmadığını” söyledi.

bitcoin-analiz-bull-melker
Melker tarafından paylaşılan aylık BTC/USD grafiği, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!